Hlavní obsah

Iva Bittová zazpívá se sardinským kytaristou

Novinky, Stanislav Dvořák

Přední česká zpěvačka, hudebnice a herečka Iva Bittová spojila síly se sardinským kytaristou Paolem Angelim, jehož můžete znát z festivalu Respect. V úterý 21. června společně vystoupí v pražském Paláci Akropolis.

Foto: Smart Communication

Iva Bittová

Článek

Iva Bittová, která vyšla z divadelního prostředí, patří k našim nejoriginálnějším zpěvačkám. Její tvorba osciluje mezi rockem, jazzem, world music i klasikou. Je držitelkou mnoha cen a její jméno znají na rozdíl od většiny českých zpěváků i za hranicemi ČR.

Vyzkoušela si spolupráci s mnoha světovými hvězdami - s Bobbym McFerrinem, Marcem Ribotem, George Mrazem nebo s americkým experimentálním souborem Bang on a Can All-Stars.

Paolo Angeli je nejen výtečný hráč, sám si vyrobil preparovanou kytaru s 18 strunami, přídavnými pružinami a pedály. Stavbu nástroje si u něj objednal  mimo jiné Pat Metheny. Angeli, který rád spojuje sardinské tradice s různými experimenty, je už pražskému publiku znám z loňského Respectu.

Vstupenky na koncert jsou v předprodeji za 400 Kč na stání a 450 Kč na sezení v sítích GoOut, Ticketpro a Ticketportal. Více informací na www.rachot.cz.

Reklama

Výběr článků

Načítám