Trendy
Výměna manželek 2024 válka na Ukrajině Survivor 2024 Kate Middleton

5 nejblbějších pořadů, kterými nás krmí Česká televize

5 nejblbějších pořadů, kterými nás krmí Česká televize
Zdroj: archiv
Zatímco v Norsku se teď ujímá takzvaná "Slow TV" a všichni jsou jak u vytržení, že se někdo vydrží dívat půl dne na tekoucí řeku nebo plápolající oheň v krbu, my jsme tradičně dál... A to už hodnou dobu!

Ne, tyhle pořady nejsou určené pro lobotomizované jedince ani retardované děti. Milují je mladí i staří konzumenti podvečerního programu.

Hádejte, o kterých perličkách je řeč Přihořívá...

1. Sama doma

Celkem jednoduchý terč a pořad, ze kterého si dělá srandu skoro každý. Nicméně celkem oprávněně. Tahle televizní verze mimibazaru má za sebou už 2736 dílů. Člověk by si myslel, že za takovou dobu stihnou probrat všechna nudná témata na světě, ale jestli něčím tvůrčí tým Sama doma vyniká, tak je to právě schopností vymýšlet další a další nudu, případně ji z něčeho jakžtakž zajímavého udělat. Aby neponechali nic náhodě, najali k tomu ty nejnudnější moderátorky na světě, které se chichotají, i když je celebrity typu Petra Vacka zvou na všech svých osm divadelních představení.

2. Bludiště, AZ-kvíz junior, Věříš si?

Jelikož jsou všechny dětské soutěžní pořady jak přes kopírák, můžeme to shrnout do jednoho bodu. Ve všech soutěží synové a dcery divaček Sama doma, uvádí je moderátoři jen o něco málo blbější než tyto děti a hlavní výhrou je Playstation 2. Ano, Česká televize koupila před deseti lety jeden Playstation a od té doby jej akorát přesouvají z pořadu do pořadu a čekají, jestli už ho nějaký ten blbeček vyhraje. Žel blbeček je na konci rád, že dostane aspoň knížku, kapesník a doma večeři.

3. Hobby naší doby

V dobách Receptáře, kdy ještě nikdo neměl internet, bylo docela zajímavé sledovat, jak pan inženýr Karel z Mělníka dokáže z prázdných plastových lahví postavit vrtulník. Ale v dnešní době, kdy se dá na internetu sehnat i návod, jak si postavit jadernou bombu z plastových lahví, jsou tyhle typy pořadů k nepotřebě. Nikdo si snad nebude u televize zapisovat, jakou penetraci použít na natření verandy, a že by to musela být sakra náhoda, že chcete natřít verandu zrovna v období, kdy o tom běží díl v televizi. I když tam natírají verandu poměrně často. Čili jediná přidaná hodnota je většinou sběratel baterek nebo porcelánových želv, který se pochlubí i sbírkou čítající úctyhodných 74 kusů. Kdybyste začali sbírat želvy před týdnem, tak jich už včera máte víc. A pak samozřejmě vaření, kde celebrita typu tchyně Petra Vacka poklade hovno bezem a říká tomu Maruščina orientální směs.

4. Zázraky přírody

Pořad, ve kterém se místo smíchu už jenom tleská. A že je kolikrát při pohledu do publika i vidět, jak rád by se někdo zasmál, aspoň jednou za celý pořad. Ne, celebrity typu kamarádi Petra Vacka jsou nekompromisní. Na některých divácích ve studiu je i reálně vidět, jak s postupně se otevírající pusou, zadrženým dechem a držíce oba palce, čekají a doufají... A pak se ozve jenom: "No a Petrovi spadly kalhoty.“ Z publika se ozve zklamané óóó, a tak aspoň zatleskáme, když nám to tady pan Dejdar vypráví celých pět minut. Že je Maroš Kramár zřejmě manžel některé z moderátorek Sama doma a Vladimír Kořen jejich nemanželský syn, je asi zbytečné doplnění.

5. Máte slovo s M. Jílkovou

Název, který věrně vystihuje celý pořad. Většinou je to slovo: Počkejte. V lepší dny je to i věta s M. Jílkovou, a to: Počkejte, já bych na to chtěl taky zareagovat.

Jinak je to pořad o většinou závažných tématech, kam si zvou lidi, kteří si až v maskérně sundali z hlavy čepici z alobalu, aby jim vyprávěli o svých snech. Naštěstí z toho není nic slyšet, protože po první minutě až do konce mluví osm lidí přes sebe, devátý do toho říká: Počkejte, já bych na to chtěl taky zareagovat. A M. Jílková pobíhá a volá: Přátelé, přátelé...

Co dělat při jaderné havárii: Základní rada zní schovej se a zůstaň v kontaktu, říká Dana Drábová

Související články

Další články

Nejnovější kauzy