Hlavní obsah

Zemřel Anton Yelchin, známý z filmů Star Trek

Talentovaný mladý herec Anton Yelchin, známý ze sci-fi filmů Star Trek, zemřel při dopravní nehodě. Uvedla to americká spisovatelka a novinářka Jennifer Allenová a potvrdila losangeleská policie. Yelchina diváci znali hlavně jako představitele Chekova, jednoho z členů posádky vesmírné lodi Enterprise.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Anton Yelchin na archivních záběrechVideo: Reuters

 
Článek

Yelchin zemřel, když do něj narazilo jeho vlastní auto Jeep Grand Cherokee, které sjelo pozadu z příkré příjezdové cesty k bráně jeho domu, uvedla policie. Řadicí páka byla v té chvíli v pozici neutrál.

Dvouapůltunový vůz 27letého herce přirazil k cihlovému sloupu poštovní schránky u brány jeho domu ve Studio City v kalifornském Los Angeles. Podle policie měl v tu dobu namířeno na zkoušku. Když na ni nepřišel, vydali se jeho známí k němu domů a našli ho v neděli ráno mrtvého. Zemřel pravděpodobně už v sobotu.

K nehodě zřejmě došlo nešťastnou náhodou.

Tragická událost ukončila slibnou kariéru herce, kterého se publikum teprve učilo znát, poznamenala agentura AP.

Yelchin začínal hrát už v útlém dětství, dostával menší role hlavně v nezávislých filmech a televizních pořadech. Na filmovém plátně poprvé víc zazářil v roce 2001 ve snímku Srdce v Atlantidě natočeném podle knihy Stephena Kinga.

Později se objevil jako mladý Kyle Reese ve filmu Terminator Salvation z roku 2009.

Yelchin se narodil v Rusku a jeho rodiče, kteří byli profesionální krasobruslaři, přesídlili do USA, ještě když byl malý.

Jeho nejznámější filmová role přišla s novými snímky legendární série Star Trek, kde se objevil jako navigátor Chekov. Při ztvárnění své postavy přízvukem výrazně zdůrazňoval svůj ruský původ.

Nová epizoda Star Treku bude mít premiéru v červenci. Snímek nazvaný Star Trek: Do neznáma, je jedním z posledních, v němž Yelchin  hraje.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám