Fotbalisté Slavie ve druhém předkole Evropské ligy narazí na Levadia Tallinn nebo HB Tórshavn

Fotbalisté Slavie ve druhém kole překola Evropské ligy utkají buď s Levadií Tallin, nebo s HB Tórshavn z Faerských ostrovů. Rozhodl o tom dnešní los ve švýcarskén Nyonu.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Soupeřem Slavie jsou v Edenu fotbalisté Hradce Králové (ilustrační foto)

Soupeřem Slavie jsou v Edenu fotbalisté Hradce Králové (ilustrační foto) | Foto: Kateřina Krobová

Slavia se v evropských pohárech představí po více než šesti letech. Naposledy se v nich ukázala v prosinci 2009, kdy v prvním ročníku Evropské ligy nepostoupila ze skupiny.

Jméno soupeře bude pražský celek znát po odvetách úvodního předkola, které jsou na programu 7. července. Termíny druhého předkola pak jsou 14. a 21. července.

„Jsme rádi, že nám los neurčil někoho z opravdové dálky jako Kazachstán nebo Ázerbájdžán,“ uvedl na webu Slavie obránce Jiří Bílek. „Favoritem v prvním předkole bude asi Levadia Tallinn, ale necháme se překvapit a budeme se těšit, s kým se utkáme. Budeme chtít určitě postoupit,“ dodal.

Levadia se může do Prahy vrátit po dvou letech, protože v roce 2014 se v předkole Ligy mistrů utkala se Spartou. Letenský celek tehdy v domácím duelu outsidera porazil zejména díky pěti gólům Davida Lafaty vysoko 7:0 a v odvetě pak remizoval 1:1.

Celek Slavie sice obsadil v uplynulé sezoně nejvyšší soutěže až páté místo, do Evropské ligy mu však pomohlo vítězství čtvrté Mladé Boleslavi v Českém poháru.

Podobným způsobem se do pohárů dostal i Tórshavn, který v minulém ročníku faerské ligy skončil čtvrtý, ale do Evropské ligy mu pomohlo vítězství Víkinguru Göta v domácím poháru.

„Na Faerských ostrovech už jsem hrál, takže vím, co by nás čekalo. V Estonsku jsem ještě nebyl, ale chceme postoupit, jednoznačně jsme favorit,“ uvedl trenér Dušan Uhrin.

Spolu se Slavií se v Evropské lize představí také právě Mladá Boleslav s Libercem, oba kluby ale zasáhnou až do třetího předkola. Jeho los se uskuteční 15. července.

ČTK, Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme