Elektrické Porsche zadupe Teslu, věří německá automobilka

Není žádným tajemstvím, že Porsche pracuje na elektrickém autě. Sériový stroj se má představit v roce 2019 a inspiraci načerpá z konceptu Porsche Mission E, který se představil na autosalonu v Frankfurtu v roce 2015. Rivalem ale nebude jen Tesla, ačkoli právě proti americkým elektromobilům se všichni rádi vymezují.

Porsche-Mission_E_Concept-2015-1600-01.jpgPorsche-Mission_E_Concept-2015-1600-03.jpgPorsche-Mission_E_Concept-2015-1600-06.jpg
Elektrické Porsche přijde v roce 2019 a podle automobilky ujede na jedno nabití 500 km. Na aspoň 80 % kapacity se baterie nabijí pomocí indukčního nabíjení už za 15 minut

Porsche se tváří, že jejich nový elektromobil Teslu doslova zadupe do země a že bude fungovat a jezdit jako pravé Porsche. Ostatně, do toho právě automobilka investuje obrovské úsilí, protože vyladit jízdní vlastnosti více než dvě tuny těžkého elektromobilu dá spoustu práce.

Podle Porsche se na rozdíl od Tesly nemáme těšit na nějaké „nesmyslné jízdní módy“, které vysají polovinu baterie. Elektrické Porsche zvládne jezdit ostře pořád, akumulátor se nepřehřeje, stejně tak motory nebo řídící modul. „Ani sedačky nebudou stát za starou bačkoru,“ řekl přímo jeden z lidí blízkých vývoji elektrického Porsche, píše Automobilemag.

Sériové elektrické Porsche nabídne několik stupňů výkonu. Vrcholná verze pošle na všechna kola přes 441 kW (600 k), ale automobilka chce prodávat ještě slabší (a levnější) verze o výkonech 294 kW (400 k) a 368 kW (500 k). Porsche také slibuje dojezd 500 km a nabíjení 15 minut.

Tesla

Tesla Motors je společnost z kalifornského Silicon Valley, která se specializuje výhradně na výrobu elektromobilů.

Kromě vlastních modelů Tesla spolupracuje na vývoji automobilů s elektrickým pohonem také s jinými automobilkami a firmami.

Tesla Model S • Tesla Model 3 • Tesla Model X • Tesla Model Y • Tesla Cybertruck

Doporučujeme

Články odjinud