23. června 2016 • 21:32

Návrat krále! Dopita je zpět ve Vsetíně, druholigový klub bude trénovat

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
V čem se Pardubice zlepšily? Pánik - bez komentáře. Marinčin by chyběl hodně
PRVNÍ DOJEM: Vsetín by si měl pomoct přesilovkami. Naskočí do baráže Jágr?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jiří Dopita se po patnácti letech vrací do Vsetína. Sedmačtyřicetiletý olympijský vítěz a trojnásobný mistr světa, který na přelomu století podílel na pěti extraligových titulech Valachů, bude v příští sezoně trénovat tým ve druhé lize. Vedle toho bude působit i u reprezentačních týmů do 19 a 20 let.



"S Jirkou se známe dvacet let. Může nám hodně pomoci jak po trenérské, tak po psychické stránce. Máme ty nejvyšší cíle, takže chceme mít i ty nejlepší trenéry. Čeká nás náročná sezona," uvedl sportovní manažer klubu Radim Tesařík na oficiálním webu. Dopita povede tým společně s Lubošem Jenáčkem.

Vsetím musel změnit složení trenérského týmu poté, co se Viktor Hlobil rozhodl využít pracovní nabídku z Kroměříže a po osmi letech se vrátil domů. "Po jeho dopředu avizovaném odchodu jsme začali jednat s Jirkou Dopitou. Dělali jsme všechno pro to, abychom spolupráci dotáhli. Jirka prožil na Lapači své nejlepší hráčské roky. Měl autoritu jako útočník na ledě a věřím, že bude takový i jako trenér," dodal Tesařík.

Rodák z Šumperka se začal věnovat trenérské kariéře v sezoně 2013/14. Až do loňska působil jen v Olomouci, v prosinci odešel do Třince, kde však po sezoně skončil.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud