Labské léto i majáles tu mívá dost lidí, ale ne vyprodáno jako nyní. Podvečerní fronty do areálu byly nekonečné a to uvnitř šílené. Plno!

TĚŠÍM SE NA GALAXII

„Těším se od Michala na všechno, nejvíc na Třetí galaxii. Na tu jsem chodila pařit už v mládí," ohlížela se Zuzana Ferková z Lovosic. „Pařím a dál na ni pařit budu," smála se. Jenže David jí tentokrát její hit nezahrál.

„Michala jsme tu viděly už předloni, bylo to úžasný. Proto jsme tu zas s dcerou i sestrou a přifrčí další známí. Užijeme si to," věřila.

„Naštěstí tu není ta fronta jako minule," řekla její dcera. Netušila, že fanoušci přišli dřív a fronta už byla. „Byla? Paráda. S mamkou si zatancujeme na Céčka a na colu, pijem colu. Půjdeme do kotle," shodly se obě.

Koncert začal dýdžej. Snažil se, jemu ale ještě fanynky u nohou neležely, ač házel do davu igelitky s mobilními telefony. Když došly mobily, rozdával barevná svítící „mávátka". Bláznivá noc, kde Davida doprovázela kapela a dvě zpěvačky, se v největším amfiteátru Česka rozjela.

JEŽÍŠMARJÁ, DVA ROKY

„Ježíšmarjá, po dvou letech. Jsme tu rádi," hlásil David. Hitem Bláznivá noc začal už ve 20.15, i tím překvapil. Čekal jsem, že se na scéně objeví až po setmění, že na sebe nechá čekat…"

Podle Martina Beneše ze Superkoncert.cz, pořádající agentury, přišlo 6 tisíc platících. Ukázalo se, že i tolik let po revoluci kupodivu? Davidova hudba láká davy. Že jeho hity i napříč věkovým spektrem znají slovo od slova. A platí to také u dětí, asi další generaci fanoušků. Lidí přišli i přes relativně vysoké vstupné 390 Kč, peníze tu nehrály roli.

A malý Napoleon českého muzikálu bavil. Svůj kult dál důsledně buduje i muzikály.

„Vás znám, jste z Brna," tiskl ruku fanynce vyššího věku na improvizovaném přemostění „vany" Letního kina v Ústí. Byla to „hra na hvězdu", málokdo z publika na ni nepřistoupil. Už před koncertem se v zákulisí fotil s návštěvnicemi, také s devítiletou Maruškou, vozíčkářkou z Chlumce. Také mu přála k narozeninám.

JÁ? TO GOTT JE BŮH

Ale v jednu chvíli ve mně zamrazilo. To když David četl z emailů, které mu prý poslali fanoušci. „Vy jste pro mě Bůh," zněl jeden. Ale hned mu došlo, že „přestřelil". „Ježíšmarjá to ne. To snad Karel Gott, ale já?!"

„Když jsme sem v 16.30 jeli, měli jsme v autě 36,5 stupně. Teď už to jde," dělal ze sebe mučedníka. Jel si pro spoustu obdivu i dárky. Totiž pořadatelé pojali koncert i jako předčasnou oslavu Davidových narozenin.

A tak od ústecké primátorky Věry Nechybové, své fanynky, která si při koncertu na jeho hity podupávala vedle pódia, dostal na scéně lahvinku, nejspíš, objetí a pusu od její asistentky. A od Honzy Bartoše, kapelníka Revivalu Michala Davida, turnovský dres.

Olga Lounová zahrála Davidovi svou novou narozeninovou píseň. „Je univerzální, hodí se pro kohokoli," řekla pro Deník. Přidala ještě svůj aktuální hit Jsem optimista.

ŠKODA „TAJTRLÍKOVÁNÍ"

Popravdě, i když mi italské hity moc nevadí, to, co předvedlo na scéně „hostující" trio DaMiChi, mi přišlo jako „tajtrlíkování" na efekt. Fanynky to viděly jinak. „Byla to pro mě nostalgie i zpestření," řekla Ústečanka Šárka Koubová. David nezapomněl na přídavky a loučil se: „Zase někdy ahoj. Třeba tu příště natočím další videoklip, jako minule Čas vítězství," soudil.

Po koncertě na něj v zákulisí čekal i mladík Michal Cihlář z Dubí. Chtěl podpis na CD pro svou šestiletou dceru, jenže měl smůlu. Tou dobou už David seděl v autě a jel na další vystoupení.

„Koncert jsem si užil nádherně, i když tady poprvé," přiznal. „Michal je náš jakoby rodinej zpěvák, maminka ho měla moc ráda. Já mám taky, i moje dcera. Radost mi dnes udělalo jenom to, že jsem ho tu viděl. Potěšila mě i písnička Každý mi tě lásko závidí. Moje maminka ji totiž měla na pohřbu. Je to smutný, ale ona ho milovala hrozně moc," prozradil ještě.

DO ÚSTÍ AŽ Z BRNA

Spokojené byly i dvě fanynky. „Neslyšíme, bolí nás ruce a nohy. Úžasný to bylo. Přijela jsem až z Brna. Od deseti jsem na cestě, až ve čtyři jsem sem dorazila," řekla Jitka Krajdlová. „Rády jsme si zatancovaly. Byly jsme připravený s deštníky na hit Každej mi tě lásko závidí, i s céčkama. Těší nás, že byl koncert i v tomhle horku a že Michal je bezvadnej v tomhle věku," dodala Denisa Vráblová z Ústí.

„Koncert Michala Davida měl pro mě neuvěřitelnou atmosféru. Plné Letní kino a tropická noc tomu všemu nahrála. Při Nenapovídej mu dokonce „vypadl text", ale on to jen vtipně okomentoval, že má ten večer „okno", to se mu dlouho nestalo. Znělo pár hitů z filmů Discopříběh a Láska z pasáže, skvělý zážitek," shrnula divačka Pavlína Stará.