Hlavní obsah

Colours of Ostrava otevřel brány. Popatnácté

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Patnáctý ročník festivalu Colours of Ostrava začal ve čtvrtek odpoledne v areálu Dolních Vítkovic v Ostravě. V industriálním prostředí potrvá až do nedělní noci a pořadatelé sestavili program z více než 350 položek.

Foto: Lucie Levá, Právo

Brány festivaly se otevřely ve čtvrtek v pravé poůledne.

Článek

Festival Colours of Ostrava patří dlouhodobě k nejlepším a nejpopulárnějším v České republice. Britský deník The Giuardian jej navíc letos zařadil mezi Top 10 letních hudebních festivalů. V tomto prestižním hodnocení tak stojí vedle takových akcí, jakými jsou například španělská Primavera, srbský Exit Festival či islandský Secret Solstice.

I kvůli tomu bylo již několik hodin po poledním otevření bran patrné, že si na letošní jubilejní ročník našla cestu i řada cizinců.

Foto: Lucie Levá, Právo

Atmosféra festivalu je od začátku velmi přátelská.

„Udělali jsme v areálu nějaké úpravy, věříme, že k lepšímu“ řekl Právu a Novinkám.cz ve čtvrtek odpoledne tiskový mluvčí festivalu Jiří Sedlák. „Vstupenky budou v prodeji po celou dobu konání Colours of Ostrava, jednodenní i vícedenní,“ dodal.

Ve čtvrtek večer budou hlavními hvězdami programu australští Tame Impala, britští Slowdive a Francouz M83. V areálu bylo v podvečer zataženo a ke slovu přišly i dešťové přeháňky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám