Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Tragédie v lomu na Příbramsku: Mladík (†20) zahynul při skákání do vody

Autor: ČTK, lm - 
16. července 2016
21:01

Tragédií skončily vodní radovánky pro dvacetiletého mladíka ve známém Kujalově lomu v Hřiměždicích na Příbramsku. Mladík do lomu opakovaně skákal z asi 20 metrové výšky a dělal salta. Po jednom z akrobatických kousků už ale nevyplaval.

V zatopeném lomu v Hřiměždicích na Příbramsku se dnes utopil dvacetiletý mladík. Skočil do vody zhruba z dvacetimetrové výšky a už se nevynořil. Podle informací Aktu.cz mladík vykonal několik skoků, při kterých dělal salta. Po jednom z pokusů se už ale nevynořil. Jeden ze svědků se mu snažil pomoci, ale marně. Sám nakonec skončil v péči záchranářů. Tělo mladíka z osmimetrové hloubky vylovili až potápěči.

Neštěstí se stalo odpoledne v Kujalově lomu. „Na místo přijeli potápěči z poříčního oddělení na Slapech a společně s hasiči z Prahy vytáhli asi po hodině mladíkovo bezvládné tělo. Byla nařízena pitva,“ uvedla policejní mluvčí Michaela Nováková. Příčiny úmrtí při takovém skoku nejčastěji bývají buď zlomený vaz, nebo selhání srdce.

Zatopený žulový lom v Hřiměždicích je využíván hlavně k rekreaci a potápění, je ale také oblíbeným místem příznivců adrenalinových sportů. V létě se tam pravidelně koná soutěž v extrémních skocích High Jump. Skokanské špičky při ní předvádějí své umění, vrcholem bývá skok z vysokozdvižné plošiny dosahující výšky až 32 metrů.

Video  REPORTÁŽ AKTU.CZ  - Aktu.cz
Video se připravuje ...

havran2 ( 10. června 2017 09:20 )

Komu není rady,tomu není pomoci ! ! !

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání