19. července 2016 • 14:29

Z ligy zmizí sudí Paták, Kocourek a Lerch. Kdo chyboval, nemá důvěru, řekl Mlsna

Autor: šq
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Slavia - Baník 5:0. Kanonáda na úvod nadstavby, zářili Schranz a Chytil
SESTŘIH: Arsenal - Bournemouth 3:0. Povinnost splněna, rozhodl Saka z penalty
VŠECHNA VIDEA ZDE

Chybovali, proto končí. Rozhodčí Michal Paták, Tomáš Kocourek a Ondřej Lerch se nedostali na listinu rozhodčích pro příští sezonu. Informace deníku Sport potvrdila dnes Fotbalová asociace ČR v tiskové zprávě. Toto lehčí zemětřesení je důsledkem silně nevydařeného ligového jara, po kterém předseda asociace Miroslav Pelta sliboval zásadní změnu.



Nejviditelnější změny na listině rozhodčích okomentoval místopředseda komise Petr Mlsna. "Naše jediné kritérium byla výkonnost. Důkladně jsme monitorovali nejdiskutovanější a nejproblémovější záležitosti. Rozhodčí, kteří dlouhodobě vykazovali chybovost, nebo dokonce zásadním způsobem ovlivnili průběh utkání, nemají důvěru komise," uvedl.

A kdo jiný by měl řady rozhodčích opustit než právě Michal Paták, muž s historicky nejhorší pověstí, přezdívaný Řezník z Horní Břízy. A to navzdory tomu, že na nedávném EURO pracoval jako brankový rozhodčí, tedy oficiální vyslanec FAČR na fotbalové události číslo jedna. Platí (platil?) za arbitra, který pískat umí, ale také podle potřeby nakloní rovinu.

Zatímco Paták mizí kvůli své dlouhé pochybné minulosti, Lerch a Kocourek pykají spíš za dva nejkřiklavější přehmaty jara.

Lerch v utkání Olomouc–Plzeň (0:1) ukázal olomouckému hráči druhou žlutou kartu, ale nevyloučil ho a následně vytrvale tvrdil, a to i u disciplinárky, že napomínal jiného fotbalistu. Dostal trest, ale i když se k pískání následně vrátil, od vyhazovu ho to neuchránilo.

Kocourek pak zcela pokazil závěr utkání Dukla–Sparta (1:2), když písknul pro Spartu penaltu za neexistující ruku a navíc přehlédl několik prohřešků hostí, které údajné ruce předcházely.

Na listině scházejí i dva asistenti – David Hock a Robert Hájek.

Semináře rozhodčích v Rožnově pod Radhoštěm se v příštích dnech zúčastní 70 arbritrů, z nich vzejde konečná podoba listiny sudích v profesionálních soutěžích pro nadcházející sezonu. "Pozvali jsme osmnáct nových rozhodčích, u kterých jsme vycházeli také z doporučení Řídících komisí pro Čechy a Moravu," vysvětlil Mlsna.

Sudí Lerch a spol. řídili v Olomouci bramboračku
Video se připravuje ...

Nové záběry z Dukla - Sparta: Jiráček v ofsajdu, Štetinova NEruka
Video se připravuje ...

Zlín - Plzeň: Petržela zamotal Zlín a vyrovnal, míč si ale zpracoval rukou
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud