Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Toyota Supra: Hybridní sporťák vyjede za dva roky

Michal Fokt
Diskuze (8)
Společně s BMW vyvíjený sportovní topmodel Toyoty už začíná nabírat konkrétnějších obrysů. Moc japonského toho v něm bohužel nebude...

Britskému Autocaru se zase povedlo něco vytáhnout z tajnůstkářských Japonců. Nejmenovaný zdroj poskytl časopisu informace, týkající se sportovního topmodelu Toyoty, jenž opráší označení Supra. V první řadě je dobré vědět, že design původního konceptu FT-1 příliš nezestárnul, přestože mu v době představení produkčního auta budou už čtyři roky, poslouží jako základ finálního designu.

Ten naneštěstí bude jednou z mála japonských věcí na autě. Supra bude totiž dítkem společného projektu s BMW, které dodá jak platformu, tak šasi vyvíjené pro nástupce aktuálního modelu Z4, jenž se nejspíš bude jmenovat Z5. Němci vozu dodají také přeplňovaný benzinový motor, patrně řadový třílitrový šestiválec z modelů M3 a M4.

Supra bude, stejně jako "Z5" čtyřkolka s hybridním pohonem, dalo by se očekávat, že jeho naladění bude pro změnu dílem Toyoty, ale ohledně toho nic konkrétního nezaznělo, naopak vcelku reálně vypadá, že se supra nebude vyrábět ani v Japonsku, ani v jiné továrně Toyoty, ale v Grazu u Magna-Steyr.

Michal Fokt
Diskuze (8)
Avatar - Řízek
20. 7. 2016 22:16
KOncepty
Koncepty vždy vypadají neuvěřitelně a realita je potom vždy střízlivější....
20. 7. 2016 10:41
Re: Obsažnej článek
Fokt za to nemůže..
Avatar - Hammunasakra
20. 7. 2016 09:15
Re: Hybridní sporťák
Nojo kdo by chtěl zaplatitelný LaFerrari nebo Porsche 918 >:-[]

Nebo R6 z M4 v rychlejšim balení :-)
Avatar - Rubb
19. 7. 2016 21:44
Hybridní sporťák
Pěkně nechutné spojení... už když si představím tu zbytečnou váhu baterek... :-! Fuj :no:
Škoda, to jsem se na tu ikonu těšil :-(
Avatar - Hammunasakra
19. 7. 2016 10:29
Re: Obsažnej článek
A tvůj? ;-)