Sparta hledá cestu do čtvrtého předkola Ligy mistrů. Ideální by bylo podat výkon jako na Laziu, říká Bičík

Loni to byla Moskva, předtím Malmö, teď hrozí Bukurešť. Právě tam v úterý odpoledne přistáli fotbalisté Sparty a ve středu se budou snažit zrušit prokletí třetího předkola Ligy mistrů, ve kterém proti týmům z různých koutů Evropy neuspěli dva roky po sobě. V cestě jim tentokrát bude stát rumunský vicemistr Steaua Bukurešť i remíza 1:1 z prvního zápasu doma na Letné.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Sparta je od úterý v Bukurešti, v sobotu doma porazila Slovácko

Sparta je od úterý v Bukurešti, v sobotu doma porazila Slovácko | Zdroj: ČTK

„Všichni se chceme do Ligy mistrů podívat. Uděláme pro to všechno. Když postoupíme a vypadneme poté, budeme mít jistotu evropských pohárů. I tlak pak bude nižší,“ říká David Bičík.

Brankář Sparty obvykle předtuchy nemívá, a tak ani teď necítí v kostech, jestli Sparta v Bukurešti uspěje, nebo selže. Ale má docela jasnou představu o tom, jak dosáhnout první varianty.

Přehrát

00:00 / 00:00

Všichni chceme do Ligy mistrů. Kdybychom postoupili a vypadli potom, aspoň budeme mít jistotu pohárů, říká brankář Sparty David Bičík

„Ideálně jako na Laziu. Myslím, že kdybychom dali do dvacáté minuty dva góly, bylo by to super. Teď jsme ale málem ztratili se Slováckem doma vedení 2:0 po půli…“ připomíná Bičík víkendový duel české ligy.

V tom je právě ta potíž. Mezi Spartou, která na jaře po domácí remíze 1:1 spustila fotbalový uragán a v římské odvetě vyřadila Lazio, a současnou Spartou, která se stejným výsledkem přijela do Rumunska, je zřetelný rozdíl.

„Víme, že musíme změnit druhé poločasy, které nám nejdou. Na jaře jsme naopak inkasovali góly na začátku utkání. Musíme se snažit odehrát celý zápas dobře, ne jenom půli,“ přeje si Bičík.

Ščasný: Kecy okolo jsou k ničemu

Letenský kouč Zdeněk Ščasný, kterého Steaua prý ničím až na rozestavení nepřekvapila, rovněž dobře ví, že Sparta musí spoléhat jen na sebe.

„Je důležité, aby mužstvo věřilo tomu, že je dobré a silné. Aby nepodlehlo tomu, co častokrát čte. Aby si nemyslelo, že je k ničemu. Aby našlo správný rytmus. Musíme pro to udělat všechno. Záleží na tom, jak to zvládneme na hřišti, protože ty kecy okolo jsou k ničemu,“ říká rázně trenér Ščasný.

Můžete to od něj brát i jako pozvánku k poslechu ČRo Sport a Radiožurnálu, kde se ve středu večer odvysílá jediný volně šířený přímý přenos odvety třetího předkola Ligy mistrů mezi Steauou a pražskou Spartou.

Bude to z moderní arény, která se těší na zápasy příštího mistrovství Evropy 2020 a kam už teď domácí klub prodal 25 tisíc vstupenek. Fanoušky lákal i tím, jak až do poslední chvíle tvrdil, že v Rumunsku bude důležitý duel k vidění jenom na vlastní oči na přímo na tribuně.

Jan Kaliba, Radek Šamša Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme