Bentley Bentayga se už brzy představí s dieselem pod kapotou

Bentley Bentayga se už brzy představí s dieselem pod kapotou

O naftovém Bentley Bentayga se mluví delší dobu a teď se objevují další informace. Podle dostupných zdrojů se britské dieselové SUV představí velmi brzy a stejně tak relativně brzy přijde do prodeje. 

Se zprávou přišel nizozemský web autovisie.nl. Podle něj se Bentayga s dieselem pod kapotou ukáže ještě letos a začátkem příštího roku vstoupí do prodeje. Jak už asi víte, Bentley konkrétně použije čtyřlitrový osmiválec původem z Audi SQ7, který je vybaven elektrickým kompresorem. 

Tento motor nabídne v Audi SQ7 320 kW (435 k) a 900 Nm, přičemž vrchol točivého momentu je dostupný už při 1000 ot./min. Mluví se ale o tom, že by Bentley mělo mít ještě vyšší výkon. Maximální rychlost ovšem zůstane velmi pravděpodobně na obligátní hranici 250 km/h. 

Dieselová Bentayga má pro Bentley speciální rozměr. Pokud opravdu přijde, bude to historicky vůbec první naftové Bentley. Kromě dieselu bychom se měli dočkat ještě hybridní varianty. 

Bentley

Bentley Motors Limited je britský výrobce luxusních automobilů. Společnost v roce 1919 založil Walter Owen Bentley. V roce 1931 koupil automobilku Rolls-Royce. Od roku 1998 patří Bentley do koncernu Volkswagen.

Bentley Continental GTBentley MulsanneBentley Flying SpurBentley Bentayga • Bentley Mulliner

Doporučujeme

Články odjinud