Zářil v denním seriálu televize JoJ Panelák, zahrál si i v dramatu Václava Havla (†75) Odcházení a po boku Ladislava Chudíka (†91) a Emilie Vášáryové (74) hrál v představení Slovenského národního divadla Tančírna. Po dobu osmi let, od roku 1997, byl ředitelem činohry. Bohužel, minulý rok do cesty Juraje Slezáčka vstoupila rakovina dutiny ústní a legendární herec jí minulý týden podlehl.

Do Divadla P. O. Hviezdoslava se v pátek sjeli kolegové, rodina i přátelé, aby se s hercem naposledy rozloučili. Poslední sbohem mu přišla dát i herečka Zdena Studénková (62), která zazářila ve filmech S tebou mě baví svět či Panna a netvor. Legendární herečka se neubránila slzám a během smutečních projevů si je musela utírat.

„Milovali jsme tvůj humor. Mnozí jsme chtěli, abys na naší poslední cestě hovořil ty. Uměl jsi být přísný, spravedlivý, věděli jsme, že se s tebou jako kolegou můžeme podělit o každý problém,“ rozloučila se s hercem podle serveru Čas.sk herečka Kamila Magálová. Na posledním rozloučení s významným hercem nechyběl ani Milan Kňažko.

Fotogalerie
47 fotografií