Hlavní obsah

Sci-fi muzikál Raye Bradburyho má premiéru v Praze

Novinky, Stanislav Dvořák

Sci-fi a muzikál nejsou škatulky, které by se často propojovaly. Spisovatel Ray Bradbury, autor 451 stupňů Fahrenheita či Marťanské kroniky, ale je autorem jednoho takového kousku. Režisér Steve Josephson ho uvede v Praze 18. srpna.

Foto: 2116.cz

Muzikál 2116

Článek

Dystopický sci-fi muzikál bude mít v Praze světovou premiéru.

„Dílo na pomezí hudebního, tanečního a fyzického divadla se dotýká kontroverzních témat blízké budoucnosti, která se ovšem mohou stát realitou. Americký divadelní a filmový režisér Steve Josephson, blízký přítel Raye Bradburyho, na přání světoznámého spisovatele dokončil jeho poslední dílo a uvede ho ve 12 exkluzivních představeních v pražském divadle Semafor,“ uvedl za pořadatele Tomáš Vyoral.

Foto: 2116.cz

Muzikál 2116

Ray Bradbury se premiéry nedožil. Jde o příběh putování Stínové show pana Marionetta - divadelní společnosti uprchlíků před zákonem, považovaných Universal Security Agency (nadnárodní bezpečnostní agentura) za teroristy a stíhaných z pohledu dnešní doby za zcela absurdní skutky. Odehrává se v roce 2116 a zabývá se globalizací, ovládáním obyvatel pomocí internetového připojení a mobilů, zvyšováním moci státu a kriminalizací nepohodlných názorů.

Režisér Josephson libreto po Bradburym dopsal a hudbu složil John Hoke. Hlavních rolí se ujali Tomáš Vaněk, Peter Pecha, Michaela Horká/Elin Špidlová, Tomáš Novotný a Olga Lounová/Lucia Jagerčíková.

Foto: 2116.cz

Muzikál 2116

Představení bude v Semaforu k vidění dvanáctkrát až do 4. září. Probíhá v anglickém jazyce s českými titulky. Více informací a vstupenky najdete na www.2116.cz.

Reklama

Výběr článků

Načítám