Karel Häring
17. srpna 2016 • 09:05

Bojí se Damkové. Dáma z Plzně šéfuje na UEFA sudím, píší v Bulharsku

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO ZE SOFIE Jedním z témat, které řeší bulharské noviny před dnešním duelem Ludogorce Razgrad s Viktorií Plzeň v play off Ligy mistrů, je rozhodčí. Utkání povede momentálně nejlepší evropský arbitr Mark Clattenburg, nicméně v Bulharsku upozorňují na „střet zájmů“ Dagmar Damkové.



„Pozor!“, nadepsal list Mač svůj menší článek na dvoustraně věnované sudímu dnešního duelu Marku Clattenburgovi, jehož označil za Beckhama mezi muži s píšťalkou.

Ono zmíněné varování ovšem patří české zástupkyni v komisi sudích UEFA Dagmar Damkové s titulkem „Dáma z Plzně šéfuje rozhodčím na UEFA.“ Samotný text začíná deník názorem, že lidé z Ludogorce musí být znepokojení z faktu, že členkou komise UEFA je obyvatelka Plzně a právě proti klubu ze západočeského města dnes Razgrad nastoupí.

„Podle našich zdrojů z rozhodcovského prostředí patří mezi nejbližší spolupracovníky šéfa arbitrů Itala Pierluigiho Colliny,“ píše list a dodává, že právě Clattenburg je také jeho velký oblíbenec. „Zajímavý je i fakt, že je Damková vdaná za Romana Berbra, bývalého člena tajné policie komunistické strany v tehdejším Československu,“ přidal informaci o kontroverzním bafuňáři.

Clattenburg skutečně patří mezi Collinovy favority, i proto pískal finále Ligy mistrů či rozhodující bitvu na EURO 2016. Každopádně jednačtyřicetiletý Angličan je bezpochyby jedním z nejlepších arbitrů v současnosti.

Češi, včetně několik hráčů Viktorie Plzeň, s ním mají poměrně čerstvou zkušenost ze šampionátu ve Francii, kde řídil duel s Chorvatskem a v závěru neváhal odpískat pokutový kop ve prospěch výběru trenéra Pavla Vrby, z nějž Tomáš Necid vyrovnal na 2:2.

Přímým aktérem utkání byl i Roman Hubník, kapitán Viktorie. Ovšem volba sudího jej nechává v klidu. „Mně osobně je jedno, kdo to píská. Já ho v tom našem utkání až tolik nesledoval, ale je to kvalitní rozhodčí, velice zkušený. A doufám, že to potvrdí i teď,“ uvedl na tiskové konferenci.

Pivarník před odletem: Ludogorec? Podobný soupeř jako Karabach, jen rychlejší dopředu
Video se připravuje ...

Kvalita Ludogorce je obrovská, shodují se útočníci Bakoš a Ďuriš
Video se připravuje ...

Ono zmíněné varování patří české zástupkyni v komisi sudích UEFA Dagmar Damkové s titulkem „Dáma z Plzně šéfuje rozhodčím na UEFA.“
Ono zmíněné varování patří české zástupkyni v komisi sudích UEFA Dagmar Damkové s titulkem „Dáma z Plzně šéfuje rozhodčím na UEFA.“

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud