Bude třináctka šťastná? Oštěpařka Špotáková a běžkyně Hejnová jdou do boje o medaile

Česko bude ve třináctém dni olympijských her v Riu doufat v první medailová umístění v atletice. Naděje má hned dvě – oštěpařku Barboru Špotákovou, obhájkyni zlata z Londýna 2012, a běžkyni Zuzanu Hejnovou, která byla na trati na 400 metrů před čtyřmi lety bronzová. V moderním pětiboji navíc obhajuje čtyři roky starý triumf David Svoboda.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zuzana Hejnový vyhlíží na čtvrtce další olympijskou medaili

Zuzana Hejnový vyhlíží na čtvrtce další olympijskou medaili | Zdroj: Reuters

Třináctý den olympijských her ale zahájí opět golfistky.

Ve čtvrt na dvě středoevropského letního času bude v turnaji pokračovat Klára Spilková. Po prvním dni je v pořadí jednapadesátá s šesti ranami nad par.

Po 14. hodině jsou na programu „béčková“ finále v rychlostní kanoistice. Do nich zasáhne jak deblkajak Daniel Havel, Jan Štěrba, který bude bojovat o konečné 9. až 12. místo, tak i kanoista Martin Fuksa, jenž se původně radoval z postupu do bitvy o medaile.

Ve 14.30 začnou atletické soutěže s hojným českým zastoupením. Desetibojaře Adama Sebastiana Helceleta a Jiřího Sýkoru nejprve bude čekat závod na 110 metrů překážek, o hodinu později hod diskem, v 18.25 skok o tyči, půl hodiny před půlnocí hod oštěpem a ve 2.45 ráno závěrečná patnáctistovka.

Koulaři Tomáši Staňkovi odstartuje ve 14.55 kvalifikace. V 15 hodin pak i kvalifikace ve skoku do výšky žen, která se týká Michaely Hrubé, a zároveň i moderní pětiboj s Barborou Kodedovou a zápas do 63 kilogramů s Adélou Hanzlíčkovou.

V půl osmé večer je na programu také moderní pětiboj můžu, v němž bude vedle Davida Svobody, obhájce zlata z posledních Her, soutěžit také Jan Kuf.

Mílař Jakub Holuša poběží v 1.45 na své trati semifinále. V českých barvách se v noci na pátek představí i dvě medailové naděje – od 2.10 bude Barbora Špotáková usilovat o obhajobu zlata z Londýna 2012 v hodu oštěpem a ve 3.15 čeká finále na 400 metrů překážek Zuzanu Hejnovou.

Radek Šamša Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme