Český startup na online prodej a nákup ojetých automobilů chce na Fundliftu vybrat 2 miliony korun

0Zobrazit komentáře

Asi není nikdo, kdo někdy kupoval ojeté auto, a nezjistil u vozu po nějaké době byť jen minimální závadu, na kterou při prodeji nebyl upozorněn, ale třeba nepřišel i přes zběžný pohled technika. U mnoha zdrojů a přímých prodejců je nákup takového automobilu určitou sázkou do loterie – doby se ale mění a i v Česku po vzoru zahraničí vznikají služby, které tento problém řeší.

Mezi nimi je například postupně se růzrůstající startup Carismo.cz, který funguje jako jakýsi online bazar s nákupem a prodejem ojetých automobilů. Nejzásadnější rozdíl je ale v tom, že vozidla jsou komplet, do detailu prověřena, a to jak z pohledu fyzického vzhledu, tak podrobného technického stavu, který je vypsán přímo na kartě prodávaného automobilu.

lyft

Přečtěte si takéAmerický přepravní startup Lyft odmítl nabídku akvizice od gigantu General MotorsAmerický přepravní startup Lyft odmítl nabídku akvizice od gigantu General Motors

Na ní lze zjistit v jakém aktuálním stavu jsou například brzdy, motor, jaká je servisní historie, včetně původu vozu ve spolupráci s Cebia, jestli má auto nějaké škrábance a kde přesně, jestli bylo někdy bourané a spoustu dalších parametrů – to vše s pomocí servisních techniků BestDrive. Na základě toho lze pak rezervovat na vybraný termín zkušební jízdu a případně automobil zakoupit přímo od majitele.

carismo

Tvůrci Carisma, respektive provozovatel Hollar Ventures, si zároveň řekli, že je čas jejich snažení o zjednodušení prodeje vozů mezi lidmi po 4 měsících provozu, posunout na další úroveň. Ode dneška se tak otevřela možnost investice přímo do společnosti na investiční platformě Fundlift.cz – Carismo by rádo vybralo 2 miliony korun, za které nabízí dvouletý konvertibilní investiční certifikát s 10% ročním výnosem.

K tomu dodává CEO Fundliftu, Andrea Lauren:

„Carismo má velmi silný tým a přináší službu, která může znamenat významnou disrupci na velkém trhu. Marek Moravec, jeden ze dvou spoluzakladatelů, úspěšně založil a rozvíjel pro globálního internetového giganta Rocket Internet startupy po celém světě. Jakub Kábrt je skutečný znalec aut a technický expert, který vyvíjí komponenty pro vozy BMW.“

Investičnímu serveru se podařilo v minulém týdnu dokončit úspěšný výběr 6,25 milionů na nové kolo náboru nadějných startupů v akcelerátoru StartupYard a zároveň ve společnosti IsoLine, která vyrábí speciální nápoje a do které celých 3,2 milionů ze 7 milionů korun investoval privátní fond Natland Group.

Aktualizováno 20:57: Investiční příležitost byla oficiálně spuštěna na https://www.fundlift.cz/#/projekt/296

Diskuze (0)

Novinka

Anonym