Hokejovou Spartu už nevlastní Speychal. Koupil ji Petr Bříza

Změna majitele

Hokejovou Spartu už nevlastní Speychal. Koupil ji Petr BřízaAKTUALIZOVÁNO
Nový vlastník hokejové Sparty Petr Bříza Foto: Foto: youtube / hokej.cz
1
Domov
Echo24
Sdílet:

Hokejisté Sparty Praha budou mít od nové sezóny nového majitele. Od miliardáře Petra Speychala ji koupil bývalý brankář Petr Bříza, který zastával v klubu funkci předsedy představenstva, uvádí na svých internetových stránkách Sparta.

Podle vyjádření nového majitele dostal nabídku na odkoupení zhruba před rokem. „Z pozice předsedy představenstva jsem tuto situaci v posledních měsících intenzivně řešil. Při aktuální znalosti všech detailů fungování a financování celé společnosti jsem se nakonec rozhodl převzít Spartu jako její nový vlastník. Sparta tímto krokem zcela opouští struktury Sportovního holdingu Praha,“ říká Petr Bříza.

Právě Sportovní holding Praha ovládá miliardář Petr Speychal. Vlastní také společnost ČKD Praha DIZ, která je v současné době v insolvenčním řízení. Na webu také uvádí, že za období, kdy Sportovní holding Praha vlastnil Spartu, došlo ke stabilizaci klubu a možnému rozvoji

Nový majitel Petr Bříza si pochvaluje nově uzavřená strategická partnerství, která Spartě zajistí finanční stabilitu. Bližší informace o financování a odkoupení klubu chce zveřejnit na tiskové konferenci 1. září.

Petr Bříza působil ve Spartě do roku 2006, kdy ukončil kariéru. Poté se přesunul mezi funkcionáře a stal se generálním manažerem. Naposledy v klubu zastával funkci jako předseda představenstva.

Čtěte také:

Policie zasahuje ve firmě majitele hokejové Sparty Speychala

Policie obvinila hokejového trenéra Růžičku ze zpronevěry

Sdílet:

Hlavní zprávy

×

Podobné články