Hlavní obsah

Historická premiéra! Do kraje vinařů vstoupí Liga mistrů. A Mnichov, ne však Bayern

vap, čfoSport.cz

Další tuzemský tým vstoupí dnes do nového ročníku hokejové Ligy mistrů. Do boje jde Znojmo. A těší se na historickou premiéru, pro kterou klub připravil i videopozvánku příznačnou pro místní poměry. Víno, krásky... A teď i Liga mistrů bude patřit k jihomoravskému městu, jehož celek se dostal do vybrané společnosti z EBEL.

Foto: Sport.cz

Znojemští fandové.

Článek

Vicemistr nadnárodní ligy vyzve od 18 h v prvním utkání základní skupiny F Mnichov. Ne snad Bayern, ale RB, celek patřící do sportovního impéria výrobce energetického nápoje. Dalším účastníkem je švýcarský šampión Fribourg, který v prvním utkání vyhrál nad Mnichovem 3:0. Do další fáze postoupí dva nejlepší.

„Nejsme favority, soupeři jsou hodně silní. Dopředu se ovšem rozhodně nevzdáváme. Určitě proti nim můžeme obstát, myslíme na postup," vyhlásil kouč znojemských Orlů Jiří Režnar.

Jeho celek dosud odehrál v rámci letní přípravy čtyři utkání. Zvítězil v Litvínově (4:1) a nad Zlínem (2:0), kde ovšem následnou odvetu 2:6 prohrál. S Vítkovicemi doma padl hrozivě 1:7.

Znojemští očekávají, že pro ně vcelku neznámý soupeř s několika Kanaďany v kádru může hrát obdobně jak Salcburk či Linz, týmy EBEL. „Německá liga má obrovskou kvalitu a Mnichov ji vyhrál, což mluví za vše," připomíná pro klubový web znojemský obránce Jan Lattner.

V defenzivních řadách soupeře je řada zajímavých jmen. Například Deron Quint, obránce se stovkami startů ve slavné NHL. „ Příležitosti ke vstřelení branky si určitě vypracujeme, ale musíme být produktivní," dumá znojemský bek.

Oba soupeři ve skupině jsou papírovými favority. Vedení klubu z vinařského kraje ale dalo najevo, že chce postoupit... „Půjdeme do toho zápasu s pokorou. To je základ úspěchu. Pokud do toho dáme všechno, a budeme hrát naši nejlepší hru, máme šanci," věří zadák a nebojí se, že by Znojmo mělo tak jako některé další kluby problém s návštěvností na zápasy LM.

„Máme vynikající fanoušky. Tady se na Ligu mistrů každý těší, co jsem se bavil. Čekám, že tři a půl tisíce lidí určitě přijde. Je tady hlad po hokeji," cítí podporu. Z tréninku je připraven i na případné bitkařské scény. „Jenom jsem se poklepal se Seanem McMonaglem, a potom přijel Adam (Hughesman) a chtěl se porvat. Řekli jsme si, že si to zkusíme, kdo na tom jak je. Vyhrál jsem," dodává s úsměvem pro web klubu.

Reklama