Plekanec bude kapitánem českých hokejistů na Světovém poháru

ČTK ČTK
29. 8. 2016 11:24
Světový pohár se bude hrát od 17. září do 1. října a čeští hokejisté se v základní skupině A utkají s Kanadou, Výběrem Evropy a Spojenými státy americkými.
Tomáš Plekanec
Tomáš Plekanec | Foto: Michal Eger

Praha - Kapitánem českých hokejistů na zářijovém Světovém poháru v Torontu bude Tomáš Plekanec. Třiatřicetiletý útočník Montrealu nosil "céčko" na dresu na olympijských hrách v Soči v roce 2014 a také na světových šampionátech v roce 2012 a letos.

"Měli jsme tu představu delší dobu. S realizačním týmem jsme rozebírali pozice hráčů v týmu a volba byla jednoznačná," řekl trenér Josef Jandač na dnešní tiskové konferenci v Praze.

Jména asistentů kapitána se vedení národního týmu rozhodlo ještě nezveřejnit. Čeká, jaký bude zdravotní stav útočníka Davida Krejčího, jenž teprve začal trénovat po operaci kyčle. Hvězda Bostonu bude potřebovat ke startu na turnaji povolení lékařů Bruins.

"Máme jasnou představu, ve které ale figuruje i David Krejčí," uvedl Jandač.

Světový pohár se bude hrát od 17. září do 1. října a čeští hokejisté se v základní skupině A utkají s Kanadou, Výběrem Evropy a Spojenými státy americkými. Před turnajem se střetnou 8. a 10. září s Ruskem v Petrohradě a v Praze. Generálku absolvují ve středu 14. září v Pittsburghu proti Výběru Severní Ameriky. Poprvé se mužstvo sejde v neděli 4. září v Praze.

 

Právě se děje

Další zprávy