Neděláme nový cirkus, ale čistou performanci, říká Cirk La Putyka o nové hře

ČTK ČTK
30. 8. 2016 12:08
Premiérou posledního dílu rodinné trilogie nazvaného Black Black Woods zahájí pražský novocirkusový soubor Cirk La Putyka 22. září sezonu na Jatkách78. Jeho umělecký šéf Rostislav Novák mladší na něm spolupracuje s tandemem Rootlessroot, který tvoří režiséři a choreografové Jozef Fruček a Linda Kapetaneaová.
Rosťa Novák
Rosťa Novák | Foto: ČTK

Rostislav Novák v nové hře Black Black Woods, kterou Cirk La Putyka zahájí 22. září sezonu na Jatkách78, vystupuje pouze jako účinkující. Po delší době se tak vrací k fyzické práci na jevišti. Vystupuje společně se svým otcem Rostislavem Novákem starším.

Sál bude pro diváky otevřen už od půl čtvrté odpoledne, samotnému osmdesátiminutovému představení o vztahu otce a syna a jeho pravidlech od půl osmé totiž bude předcházet blok čtyř jejich performancí. Představení samotné doprovodí pětičlenná mezinárodní kapela.

"Neděláme představení ani taneční performanci, neděláme nový cirkus, ale čistou performanci, kdy nikdo nehraje nikoho a nikdo není v roli. Otec i syn jsou na jevišti sami za sebe," komentoval to choreograf Jozef Fruček.

Podle Nováka mladšího je nový projekt pro Cirka La Putyka unikátním nejen formou, ale i tvůrčím týmem. Spolupracují na něm i řecký hudebník Vassilis Mantzoukis, Michal Pěchouček jako scénograf nebo Hynek Dřízhal jako technická supervize. Reprízy jsou naplánovány na 23. a 24. září a na první dva listopadové dny.

První část trilogie nazvaná Family měla premiéru loni v říjnu. Novák do ní přizval všechny umělce, kteří jeho souborem během pěti let prošli. Celkově se jich představilo 22 z šesti zemí. Šlo o akrobaty, herce, performery, hudebníky, ale i jeho rodiče a syna. Na ni navázal projekt Roots, který měl od letošního února v berlínském kabaretním a varietním divadle Chamäleon přes 180 repríz.

 

Právě se děje

Další zprávy