Kdyby vám Range Rover Evoque kabrio přišel málo výrazný, je tu Hamann

Některé modely jsou natolik extravagantní, že už si nemusí pomáhat žádným tuningem. Příkladem za všechny může být například Range Rover Evoque Convertible, tedy crossover, který má přitom plátěnou skládací střechu. Pozornost totiž budí všude, kam se vydá. 

Německý Hamann ho i tak ještě upravil, auto se postavilo na 22palcové disky Anniversary Evo, které mohou dostat jednu ze tří různých povrchových úprav. Změny designu vychází z úprav klasické verze, takže je tady nový, mnohem výraznější, nárazník s vodorovným pásem LED denního svícení. V zadní části si můžete všimnout rozšíření nárazníku, decentního spoileru a koncovky výfuku umístěné uprostřed. 

RR_cabrio_front-offen.jpgRR_cabrio_heck.jpgRR_cabrio_seite.jpg
Range Rover Evoque tak, jak si ho představuje německý Hamann.
Je pohlednější než originál? 

Jen u úprav designu ovšem nezůstalo, Hamann se dále podíval na pohonné jednotky. Klasický dvoulitrový turbodiesel dokáže vyladit na 155 kW (210 k) a 480 Nm (+30 k, +60 Nm), z benzínového čtyřválce Si4 vydoluje hned 191 kW (260 k) a 395 Nm točivého momentu (+20 k, +55 Nm). 

Pokračovat s úpravami můžete doplňky v interiéru, které zahrnují například kryty pedálů z anodizovaného hliníku či LED projektory, které při odemknutí vozu osvítí silnici logem Hamann. 

RR_cabrio_front-geschlossen.jpg

Land Rover

První vůz Land Rover vznikl ve Velké Británii v roce 1947 jako inspirace americkým Jeepem.

V roce 1978 se značka specializující se na terénní automobily oddělila od Rover Company. Vlastnilo ji BMW a Ford, od roku 2008 patří k indickému Tata Motors.

Range Rover • Range Rover Velar • Range Rover Evoque • Land Rover Discovery • Land Rover Defender

Doporučujeme

Články odjinud