McLaren 650S jako ramenatý závodník

McLaren Automotive má sice ve své produkci několik okruhových verzí svých supersportů, ale jejich silniční provedení jsou dost často kritizována pro příliš uhlazený design. Liberty Walk z Japonská nabízí řešení v podobě svých úprav karoserie.

Pro McLaren 650S mají u Liberty Walk připravenu sadu karosářských dílů, s jejíž pomocí lze dosáhnout vzhledu závodního speciálu pro vytrvalostní závody. Relativně běžný splitter na přídi, nástavce prahů a difuzor pod zádí totiž doplňují extrémně široké blatníky a masivní zadní spoiler.

20.jpg40.jpg
McLaren 650S od Liberty Walk vypadá jako z počítačové hry, otázkou však zůstává, jestli novými díly neutrpěly jízdní vlastnosti.

Liberty Walk navíc své karosářské komponenty dodává ve dvou provedeních. První je vyrobeno ze skelnými vlákny vyztužených polymerů (FRP) a druhé je z uhlíkovými vlákny vyztužených plastů (CFRP). Tomu odpovídají rozdíly v cenách, kdy se u prvního pohybují okolo 800.000 Kč za celou sadu, zatímco u druhého kolem 900.000 Kč a za zadní křídlo se připlácí dalších 100.000 Kč.

Japonský úpravce je připraven vedle proměny karoserie pomoci i se snížením světlé výšky a výběrem vhodné sady nových kol, ale v případě motoru nechává vše v původním stavu. Přeplňovaný osmiválec o objemu 3,8 litru tak i nadále disponuje výkonem 478 kW (650 k).

Doporučujeme

Články odjinud