Hlavní obsah

Hybridní Škoda Kodiaq dorazí v roce 2020, příští rok přijde octavia, yeti a rapid

Novinky, maž

První hybridní škodovkou bude v roce 2019 současná generace superbu, který bude i po příchodu kodiaqu stále brán coby nejluxusnější model automobilky. Hybridní provedení nového SUV ale rovněž dorazí, v roce 2020.

Foto: Škoda

Škoda Kodiaq

Článek

„Hybridní provedení kodiaqu dorazí za čtyři roky,” uvedl pro Novinky.cz během světové premiéry nového SUV pod podmínkou anonymity jeden z manažerů automobilky. Už dříve šéf Škody Bernhard Maier potvrdil, že první hybridní škodovkou bude v roce 2019 současná generace superbu.

Půjde o takzvaný plug-in hybrid, kdy klasickému spalovacímu motoru pomáhá ještě elektromotor. Podobné řešení používá například passat, více si přečtete v našem testu. [celá zpráva]

Rok 2017: omlazený rapid a octavia, nový yeti

Příští rok chystá automobilka představit facelift octavie, která bude mít přední světlomety zdvojené ve stylu některých modelů od Mercedesu. Toto nečekané řešení působí kontroverze; od lidí, kteří již viděli hotový model, jsme zaslechli kritické poznámky na design přední části.

Rok 2017 bude také rokem příchodu druhé generace Škody Yeti, která bude využívat techniku tiguanu (kodiaq je postaven na prodloužené verzi tiguanu). Dorazí také omlazená verze rapidu. O rok později přijde na čínský trh kodiaq ve verzi pseudokupé - tedy v pětidveřovém provedení, ale v oblasti C sloupků s dynamičtěji tvarovaným zakončením karoserie.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám