Hlavní obsah

Prodej Galaxy Note 7 stále v nedohlednu. Vadných telefonů byly desítky

Novinky, mif

Společnost Samsung byla na konci minulého týdne nucena pozastavit prodej své nové vlajkové lodi Galaxy Note 7. Ukázalo se totiž, že desítky telefonů měly defekt baterie, kvůli kterému některé přístroje dokonce explodovaly. Nad opětovným zahájením prodeje zatím visí otazník.

BEZ KOMENTÁŘE: Samsung Galaxy Note 7Video: archív výrobce

 
Článek

„Společnost Samsung se zavázala k výrobě produktů té nejvyšší kvality a jakoukoli zprávu o případných závadách od našich zákazníků bereme velmi vážně. V reakci na hlášené případy týkající se Galaxy Note 7 jsme provedli důkladné vyšetřování a zjistili jsme závady na baterii tohoto mobilního zařízení,“ uvedli zástupci společnosti Samsung v oficiálním prohlášení.

Fotografie modelu Galaxy Note 7 po výbuchu baterie zveřejněné na Twitteru.

Na pultech obchodů se přitom nová sedmička ohřála sotva dva týdny, než byl prodej ukončen. I za tak krátkou dobu totiž byly nahlášeny desítky případů, kdy se baterie chovala nestandardně. „K 1. září došlo k 35 případům, které byly nahlášeny po celém světě,“ stojí v prohlášení jihokorejského podniku.

Lidé, kteří si přístroj již zakoupili, jej mohou vyměnit za jiný. A to i v případě, kdy jejich baterie nejeví žádné vady. „Zákazníci z České republiky mohou kontaktovat naše Zákaznické kontaktní centrum na bezplatné telefonní lince 800 726 786, kde jim budou poskytnuty bližší informace jak dále postupovat a zodpovězeny případné dotazy k jimi zakoupenému modelu Galaxy Note 7,“ konstatovali zástupci Samsungu.

Kdy a zda vůbec bude prodej novinky opět zahájen, zatím není jasné.

Foto: archív výrobce

Samsung Note 7

Rekordní zájem

Galaxy Note 7 měl být přitom hlavním tahákem jihokorejského elektronického gigantu v předvánočním období, který měl konkurovat těm nejlepším chytrým telefonům na trhu. Podle počtu předobjednávek byl zájem o novinku rekordní. [celá zpráva]

Zákazníky nebrzdil ani fakt, že přístroj rozhodně nepatřil k nejlevnějším. V tuzemských obchodech se totiž sedmička podle nákupního rádce Zboží.cz prodávala za 23 790 Kč.

Více se o modelu Galaxy Note 7 dozvíte v našem dřívějším článku. [celá zpráva]

Foto: archív výrobce

Samsung Note 7

Reklama

Související témata:

Související články

Samsung změří síly s nejlepšími mobily

Společnost Samsung se minulý týden pochlubila novou vlajkovou lodí. Chytrý telefon Galaxy Note 7 bude měřit síly s těmi nejlepšími mobily na trhu. Startovní...

Zájem o nový phablet od Samsungu je rekordní

Nový phablet Galaxy Note 7 od společnosti Samsung se ještě nezačal ani prodávat, přesto je zájem o něj rekordní. Dokládá to počet předobjednávek, který je...

Výběr článků

Načítám