BMW Group plánuje nové elektromobily, chybět by nemělo ani Mini

BMW Group plánuje nové elektromobily, chybět by nemělo ani Mini

Pokud chtějí automobilky v dnešní době sužované emisními limity vyrábět modely s velkými, například osmiválcovými benzinovými motory, musejí nabízet také modely, které pomohou vyvážit ekologickou náročnost ve vztahu k flotilovým emisím. Perfektně se k tomuto účelu hodí elektromobily, přičemž asi není potřeba připomínat jejich rostoucí oblibu.

Hlavní boom elektromobilů způsobila automobilka Tesla, které se teď snaží spousta luxusních výrobců vyrovnat, německé BMW nevyjímaje. BMW již elektromobily nabízí, jde však o futuristickou řad „i“ a ta by se klidně mohla vyjímat i ve vzdálené budoucnosti. Nenápadnější elektrický model Němcům v nabídce chybí, to se ale má v budoucnu změnit.

Podle informací německého deníku Handelsblatt pracuje BMW Group na třech elektrických modelech, které by měly dostat zelenou už ke konci tohoto měsíce. Konkrétně se jedná o řady 3, X4 a Mini, přičemž vedle bezproblémového denního užívání (hlavně z hlediska dojezdu) jsou ve středu zájmu také příznivé pořizovací náklady.

I v tomto ohledu nastavuje měřítka značka Tesla, která u Modelu 3 slibuje základní cenu v přepočtu okolo 850.000 korun. Pravda, na silnice zatím nevyjel jediná produkční Tesla Model 3, cenu od 35.000 dolarů už ale výrobce na svých stránkách nějaký ten pátek prezentuje. Dá se tedy očekávat, že se BMW Group bude v podobné relaci držet alespoň u elektromobilů založených na BMW řady 3 a Mini.

BMW

BMW (zkratka z Bayerische Motoren Werke AG) je německá automobilka, které vznikla v roce 1916. Sídlí v Mnichově. BMW vlastní také značku Mini a patří pod ní i Rolls-Royce Motor Cars.

BMW Řada 1 • BMW Řada 2 • BMW Řada 3 • BMW Řada 4 • BMW Řada 5 • BMW Řada 6/6 GTBMW Řada 7BMW X1 • BMW X2BMW X3BMW X4BMW X5BMW X6BMW X7BMW Z4

Doporučujeme

Články odjinud