Američané v generálce na Světový pohár porazili Finsko 3:2

ČTK ČTK
14. 9. 2016 6:53
Finy úvodní nápor a vedení 3:0 týmu USA nezlomilo, v závěru přípravného zápasu před SP měli blízko k vyrovnání.
T.J. Oshie (74) slaví gól v síti Finska.
T.J. Oshie (74) slaví gól v síti Finska. | Foto: ČTK

Washington - Hokejisté Spojených států amerických zdolali ve Washingtonu v generálce na Světový pohár Finsko 3:2. Domácí díky gólům T.J. Oshieho, Ryana Keslera a Dereka Stepana vedli ve 26. minutě už 3:0. Finové v závěru po trefách Patrika Laineho a Jussiho Jokinena stihli už jen snížit. USA budou v Torontu v pátek 23. září ve 2:00 našho času posledním soupeřem českých hokejistů v základní skupině A.

Američané si tak připsali ve třetím testu před turnajem druhou výhru. V pátek v Columbusu vyhráli nad Kanadou 4:2 a o den později stejnému soupeři podlehli 2:5. Finové ve čtvrtek v Helsinkách zvítězili nad Švédskem 3:2 v prodloužení a o dva dny později s ním v Göteborgu prohráli 3:6.

Do vedení se dostal tým kouče Johna Tortorelly po 68 vteřinách, když po Keslerově přihrávce prostřelil z levé strany z úhlu Rinneho Oshie. Domácí pak nevyužili další šance včetně úniku van Riemsdyka.

Ve 14. minutě mohl vyrovnat osmnáctiletý talent Laine, ale Quickovi pomohla horní tyč. Američané se ubránili při Keslerově trestu a před pauzou nedokázal zvýšit ze sólového nájezdu Kane.

V druhém dějství nejdříve při vyloučení Laineho pomohla Rinnemu tyč po zakončení Paciorettyho, ale ve 24. minutě už zakončil úspěšně rychlou kombinaci Kesler.

Za 117 sekund po úniku prostřelil Rinneho Stepan. Finové vykřesali naději při Abdelkaderově pobytu na trestné lavici, při němž překonal Quicka z levého kruhu Laine. V 56. minutě z dorážky skóroval Jussi Jokinen, ale Američané už si výhru sebrat nenechali.

Přípravný zápas před hokejovým Světovým pohárem ve Washingtonu:

USA - Finsko 3:2 (1:0, 2:0, 0:2)

Branky a nahrávky: 2. Oshie (Kesler, McDonagh), 24. Kesler (Wheeler, Pacioretty), 26. Stepan (Carlson) - 52. Laine (Vatanen, Barkov), 56. J. Jokinen (Ristolainen). Rozhodčí: O'Rourke, Lee - Racicot, Heyer (všichni Kan.). Vyloučení: 5:2. Využití: 0:1. Diváci: 15.653.

USA: Quick - McDonagh, Carlson, Suter, E. Johnson, Niskaken, J. Johnson - Wheeler, Pavelski, Parise - P. Kane, Stepan, J. van Riemsdyk - Oshie, Kesler, Pacioretty - Byfuglien, Backes, Abdelkader. Trenér: John Tortorella.

Finsko: Rinne - Pokka, Lindell, Jokipakka, Vatanen, Ristolainen, Määttä - Laine, Barkov, J. Jokinen - Mikael Granlund, M. Koivu, Komarov - Teräväinen, Lehterä, Donskoi - Korpikoski, V. Filppula, Haula. Trenér: Lauri Marjamäki.

 

Právě se děje

Další zprávy