Poprvé po téměř třech letech prodej aut v Evropě meziročně klesl. V červenci po 34 růstových měsících v řadě přišel meziroční pokles o 1,4 procenta. Důvodem byl vyšší počet volných dní. V srpnu se situace vrátila k růstu. Vyplývá to ze čtvrtečních údajů Evropského sdružení výrobců automobilů (ACEA).

V červenci se tak prodalo na 1,124 milionu vozů. V srpnu meziroční růst o deset procent prodeje zvedl na 819 126 vozů.

Mezi značkami, které si vedly hůře než průměr trhu, je mladoboleslavská Škoda Auto. Ta za červenec prodala o desetinu aut méně než loni ve stejný měsíc. Velkou roli v tom hrála třítýdenní celozávodní dovolená i vyšší počet volných dnů, což je faktor, který byl znát v celé ekonomice.

Data za delší časové úseky však ukazují, že automobilky zažívají dobré časy. Od ledna do srpna se prodej nových osobních automobilů v EU meziročně zvýšil o více než osm procent téměř na 9,8 milionu vozů. Růst v prvních osmi měsících roku vykázaly všechny velké trhy.

Za letošek roste i mladoboleslavská Škoda Auto. Od ledna do srpna zvýšila prodej v EU o 6,5 procenta téměř na 421 000 vozů. V samotném srpnu její odbyt na unijním trhu meziročně stoupl zhruba o čtyři procenta téměř na 40 000 vozů po desetiprocentním propadu v předchozím měsíci.

"Z hlediska podílů jednotlivých značek osobních vozů je na trhu EU patrné trvalé oslabování pozice VW Group (meziroční pokles o více než jedno procento), která však v absolutních číslech zůstává dominantním hráčem na tomto trhu s podílem 23,9 procenta. Velmi dobře si v prodeji osobních vozů vede Škoda. V rámci EU je v tomto roce devátou nejprodávanější značkou," uvedl Petr Kymlička z auditorské a poradenské sítě BDO.

Trh v České republice od ledna do srpna vzrostl meziročně o 13 procent, tedy rychleji než EU.