Hlavní obsah

Nehodu osobního auta a autobusu v Zábřehu nepřežili čtyři lidé

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zábřeh
Aktualizováno

Nehodu osobního automobilu s autobusem nepřežili v sobotu večer v Zábřehu čtyři lidé. Všichni cestovali v osobním voze, pátý pasažér byl vážně zraněn. Informoval o tom mluvčí zdravotnické záchranné služby Olomouckého kraje Zdeněk Hošák. V autobuse nebyl podle něj zraněn nikdo.

Foto: HZS Olomouckého kraje

Posádka osobního vozidla neměla velkou šanci přežít.

Článek

Nehoda se stala kolem 19:00 v Olomoucké ulici na hlavním tahu městem. Podle Hošáka na místě zasahovaly posádky tří výjezdových stanovišť zdravotníků, jedna z nich kolem nehody právě projížděla.

"Odehrála se přímo před nimi a posádka ihned zahájila péči u zraněných zaklíněných osob v osobním vozidle," uvedl Hošák. Čtyřem lidem už podle něj lékaři pomoci nemohli, pátého pasažéra vyprostili z auta hasiči.

Podle šumperské policejní mluvčí Marie Šafářové je silnice zcela uzavřena a doprava je odkláněna na objízdné trasy. K totožnosti zemřelých ani k příčině nehody policie zatím nic neuvedla. "Okolnosti nehody jsou předmětem dalšího šetření," dodala Šafářová.

"Zdravotníci pacientovi poskytnuli komplexní přednemocniční neodkladnou péči, muže napojili na umělou plicní ventilaci, invazivně aplikovali příslušnou medikaci a imobilizovali jej pomocí fixačních pomůcek. Vážně zraněného muže následně převezla posádka k navazující nemocniční péči na oddělení urgentního příjmu olomoucké fakultní nemocnice," dodal Hošák.

Jde již o druhou dopravní nehodu v tomto roce, která stála život čtyři osoby. Ta první se udála 29. března 2016, kdy zahynuli čtyři lidé při nehodě kamiónu a osobního vozu u Plzně na dálnici D5.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám