Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Třinec deklasoval Karlovy Vary 7:0, dva góly vstřelil Dravecký

Třinec – Neporazitelnost třineckých Ocelářů v letošní sezoně hokejové extraligy trvá i po pátém kole. Svěřenci trenéra Vladimíra Kýhose doma tentokrát nedali sebemenší šanci Karlovým Varům, kterým na dlouhou cestu domů přibalili ranec sedmi gólů. O svém vítězství rozhodli třemi přesnými zásahy během úvodní třetiny, v níž ubránili také 101 sekund dlouhé oslabení tří proti pěti. Brankář Šimon Hrubec si připsal první čisté konto sezony. 

Radující se hráči Třince
zdroj: ČTK autor: Chaloupka Miroslav

"I když to podle výsledku možná nevypadá, měl jsem dost práce. Vary měly hodně střel," uvedl po utkání Hrubec, který si připsal 34 úspěšných zákroků. "Nekoukám na časomíru. Už se mi několikrát vymstilo, že jsem během zápasu přemýšlel, co kdyby byla nula. Je to jak bumerang. Stalo se mi to už mnohokrát," dodal.

Třinečtí zlomili zápas na svou stranu už během úvodu první části. První gól zaznamenal Kane dorážkou střely Noska a krátce poté zvýšil tečovanou ranou od modré Linhart. Trenéři Karlových Varů reagovali oddechovým časem. Po hezké akci Gorčíka sebral zakončujícímu Stloukalovi možnost skórovat brankář Hrubec.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Třinec - Karlovy Vary

Skvělou příležitost ke snížení měli hosté následně v přesilové hře pět na tři, která trvala dlouhých 101 sekund. Několikrát však prováhali ideální čas ke střelbě a třinecký gólman ani nemusel zasahovat. Naopak Oceláři jim zasadili pěknou tečí Draveckého třetí úder a brankáře Honzíka vyhnali na střídačku.

"Do zápasu jsme vstoupili s neskutečným respektem před soupeřem a celé utkání se podle toho vyvíjelo. Tým máme velice mladý, platíme daň, že když dostaneme první gól, tak potom pod tlakem nedokážeme proměňovat šance a děláme ještě i jiné chyby," uvedl karlovarský tréner Jan Tlačil.

Jeho svěřenci často stříleli, ale domácí byli mnohem nebezpečnější. V polovině duelu přidali čtvrtý gól, když Dravecký s lehkostí sobě vlastní proměnil sólový únik střelou do růžku. Pod dojmem slušného vedení hráli Oceláři i na krásu a promarnili například i přečíslení tři na gólmana.

Mrzet je to nicméně nemuselo. Závěrečná část totiž fanouškům nabídla další tři přesné zásahy. Marosz, ještě minulou sezonu hráč Karlových Varů, přidal pátý gól a konečné skóre 7:0 poté zkompletovali Polanský s Ciencialou.

Třinec tak odstartoval poprvé v klubové historii extraligovou sezonu pěti výhrami. "Tohle může týmu hodně pomoci. Nahrát zpočátku body, udělat si pohodu. Když se vyhrává, všechno pak jde snadněji. Musíme si toho ale vážit, není to automatické," prohlásil třinecký útočník Jiří Polanský.

5. kolo hokejové extraligy:

HC Oceláři Třinec - HC Energie Karlovy Vary 7:0 (3:0, 1:0, 3:0)

Branky a nahrávky: 4. Kane (Nosek), 7. Linhart (M. Růžička, Roth), 19. Dravecký (Rákos), 30. Dravecký (Kane), 48. Marosz (Cienciala), 51. Polanský (L. Galvas, Marosz), 53. Cienciala (Linhart, Marosz) Rozhodčí: Hradil, Mrkva - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 4:4. Bez využití. V oslabení: 1:0. Diváci: 4563.

Třinec: Hrubec - Roth, Linhart, Hrabal, M. Doudera, Nosek, L. Galvas - J. Petružálek, Kane, M. Růžička - Irgl, Polanský, Adamský - Dravecký, Kreps, Rákos - Cienciala, Marosz, Hrňa. Trenéři: Kýhos, Mucha a B. Kopřiva.

Karlovy Vary: Honzík (19. Závorka) - Baránek, Sičák, Dujsík, Harant, T. Dvořák, Benák - Kindl, Matuš, T. Rachůnek - V. Tomeček, Skuhravý, T. Rohan - Gorčík, Stloukal, Kohout - Flek, Gríger, Harkabus. Trenéři: Tlačil, Antonik a Kněžický.

Ohlasy trenérů po zápase 5. kola hokejové extraligy Třinec - Karlovy Vary:

Vladimír Kýhos (Třinec): "Výsledek je jednoznačný, ale z trenérského pohledu moc spokojený nejsem, protože to byl bezstarostný hokej. A kdybychom neměli Šimona (Hrubce) v bráně, tak kdo ví, jak by to dopadlo. Spokojenost je proto poloviční. Nelíbilo se mi hlavně bránění a naše hra dozadu. Vepředu jsme si něco vytvořili, ale chtěli jsme taky bránit a pomoci Šimonovi. Mužstvo mu může poděkovat za to, že výsledek je takový."

Jan Tlačil (Karlovy Vary): "Do zápasu jsme vstoupili s neskutečným respektem před soupeřem a celé utkání se podle toho vyvíjelo. Tým máme velice mladý. Platíme daň, že když dostaneme první gól, tak potom pod tlakem nedokážeme proměňovat šance a děláme ještě i jiné chyby."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články