Zájem o dacie už přesahuje možnosti továrny v Rumunsku. Část výroby se přesune do Maroka

ČTK ČTK
22. 9. 2016 9:59
Rumunská automobilka Dacia přesune od prvního čtvrtletí příštího roku část výroby svého modelu Logan MCV z Rumunska do továrny v Maroku. Řekl to v rozhovoru s francouzským časopisem L'Usine Nouvelle ředitel marocké továrny Jean-François Gal. "Převezmeme část produkce tohoto modelu vyráběného v současnosti v Rumunsku v prvním čtvrtletí 2017," prohlásil Gal.
Nejlevnější nový kombík na českém trhu, Dacia Logan MCV, se bude vyrábět nejen v Rumunsku, ale také v Maroku.
Nejlevnější nový kombík na českém trhu, Dacia Logan MCV, se bude vyrábět nejen v Rumunsku, ale také v Maroku. | Foto: Dacia

Mluvčí Renaultu, pod který značka Dacia patří, Céline Furetová dodala, že do Maroka přejde část výroby kombíku Logan MCV, která loni činila zhruba 40 000 vozů. Závod v Rumunsku potřebuje uvolnit kapacitu kvůli výrobě poloterénního SUV Duster. Závod v rumunském městě Pitești nyní vyrábí na plnou kapacitu a jeho celková produkce by neměla klesnout, dodala podle agentury Reuters mluvčí.

Renault koupil rumunskou automobilku Dacia v roce 1999. Značka se stala důležitým motorem jeho růstu. V prvním pololetí Renault zvýšil čistý zisk o devět procent na 1,5 miliardy eur (40,5 miliardy Kč) a prodej vozů vzrostl o 13 procent na 1,57 milionu vozů. Firmě se podařilo v pololetí vystřídat domácího konkurenta PSA Group na pozici druhé největší automobilky v Evropě.

 

Právě se děje

Další zprávy