Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Derby pražských "S" ovládla Slavia. V čele ligy je Zlín těsně před Plzní a Boleslaví

Praha – Senzační jízda Zlína v nové sezoně fotbalové ligy pokračuje. Ševci triumfovali na i půdě Hradce Králové a drží se v čele o bod před Mladou Boleslaví a Plzní. Středočeši vyhráli na půdě Jablonec, obhájce titulu zase v Teplicích. Nedařilo se naopak Spartě, která po osmi letech doma prohrála derby se Slavií.  

Jaromír Zmrhal (vlevo) se raduje se spoluhráčem Jiřím Bílkem z gólu
zdroj: ČTK autor: Šulová Kateřina

Sparta Praha - Slavia Praha 0:2

Osmileté čekání je u konce. Fotbalisté Slavie ukončili dlouhé čekání na triumf na půdě svého rivala Sparty a v 286. derby pražských "S" triumfovali zaslouženě 2:0. O branky se postarali Muris Mešanovič a Jaromír Zmrhal, navíc bosenský útočník ještě neproměnil penaltu. Domácí tak potvrdili tristní formu a nevyhráli v soutěžním zápase počtvrté v řadě.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/341318-kouzlo-letne-zlomeno-slavia-po-osmi-letech-vyhrala-na-sparte-a-slavi-triumf-v-derby/)

Jablonec - Mladá Boleslav 1:2

Trefa Tomáše Přikryla ze 75. minuty rozhodla o tom, že tři body poputují z Jablonce do Mladé Boleslavi. Fotbalisté z města automobilů měli během utkání výraznou převahu. Už v 9. minutě jim zajistil vedení australský útočník Mebrahtu, a přestože Tecl ve druhé půli vyrovnal, olomoucký odchovanec Přikryl stanovil konečný stav. 

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/341240-boleslav-dokazala-vyhrat-v-jablonci-a-je-v-cele-neuplne-tabulky/)

Hradec Králové - Zlín 0:2

Senzační vstup do letošního ročníku nejvyšší soutěže v podání fotbalistů Fastavu Zlín pokračuje. Svěřenci trenéra Bohumila Páníka zvítězili díky přesným zásahům Diopa a Vukadinoviče nad Hradcem Králové 2:0 a vrátili se zpět na první místo.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/341271-zlin-i-nadale-vladne-ceske-lize-hradec-kralove-porazil-2-0/)

Teplice - Plzeň 0:1

Fotbalisté Viktorie Plzeň vydolovali na hřišti v Teplicích tři body po těsné výhře 1:0. Vítěznou branku vstřelil na konci prvního poločasu Marek Bakoš. Tepličtí sahali v závěru po vyrovnání, ale Matúše Kozáčika v brance hostů nedokázali překonat. Plzeň je v tabulce na třetím místě o bod za vedoucím Zlínem, za Mladou Boleslaví je pouze o skóre.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/1-liga/341289-plzen-uhajila-v-teplicich-tesnou-vyhru-1-0/)

Dukla Praha - Brno 4:2

Vynikající střeleckou formu momentálně prokazují fotbalisté pražské Dukly. Podruhé za sebou nastříleli soupeři čtyři góly a poskočili v neúplné tabulce nejvyšší soutěže na páté místo. Proti brněnské Zbrojovce bleskově vedli 2:0, ale hostující Michal Škoda dvěma přesnými zásahy orámoval poločasovou přestávku. Pražané však zareagovali nejlepším možným způsobem a díky Juroškovi se Štětinou převážili misky vah opět na svou stranu.

REPORÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/341268-dukla-prestrilela-v-blaznivem-utkani-brno-4-2/)

Slovácko - Jihlava 1:1

Ani v osmém ligovém duelu se fotbalisté Vysočiny Jihlava nedočkali plného bodového zisku. Proti Slovácku sice díky brance lotyšského internacionála Ikauniekse z konce první půle vedli, ale Havlík po změně stran vyrovnal a odstartoval drtivý nápor domácích. I přes několik zajímavých šancí jej však nedokázali gólově zúročit.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/341273-jihlava-pod-bilkem-podruhe-remizovala-1-1-tentokrat-na-pude-slovacka/)

Bohemians 1905 - Příbram 1:0

První gól Tomáše Bergera, letní posily fotbalistů Bohemians 1905 z konkurenční Dukly, rozhodl o držitelích tří bodů proti Příbrami. Vršovický klub potřetí za sebou vyhrál na domácím hřišti. Středočeši naopak posedmé během letošní sezony vyšli střelecky naprázdno a zůstávají poslední.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/341275-berger-v-zaveru-rozjasal-dolicek-bohemians-porazili-pribram-1-0/)

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články