Hlavní obsah

Support Lesbiens míří na turné. Tentokrát sami

Právo, jaš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V roce 2014 absolvovali pražští Support Lesbiens turné po boku finské skupiny Waltari a českých Proximity. Na jaře letošního roku souvisle koncertovali s Ewou Farnou a kapelou Nebe. Již 6. října ale vyrazí na koncertní sérii sami.

Foto: Lucie Levá

Czenda Urbánek a Hynek Toman ze Support Lesbiens.

Článek

Nazvali ji K. I. D. Tour 2016 a věnují ji propagaci svého úspěšného loňského alba K. I. D., za které letos dostali Cenu Anděl v kategorii Rock & pop.

„Obě naše minulá turné byla skvělá. Teď bychom si ale chtěli zahrát i skladby, na které se při nich v hodinových setech nedostalo. Naše vystoupení na chystaných koncertech potrvá přes hodinu a půl a těšíme se na to, že zahrajeme i písně, které jsme dlouho nehráli, anebo dokonce vůbec,“ řekl Právu kytarista Hynek Toman.

Znít budou především ty z posledních dvou alba, Leave A Message (2013) a K. I. D. (2015). Z asi dvaceti procent prý dojde i na písničky z historie kapely, tedy ještě z doby před tím, než v roce 2012 zásadně změnila sestavu.

„Skladby, které jsme na poslední album K. I. D. nazpívali v češtině i angličtině, zpíváme na koncertech česky. To zachováme,“ dodává Toman.

Turné odstartuje vystoupením v pražském Lucerna Music Baru. Naplánováno je zatím devět zastávek, ale je možné, že na poslední chvíli ještě nějaké další přibydou.

Momentálně kapela připravuje nový singl a zároveň se zamýšlí nad tím, jakou podobu bude její další album mít. „Na poslední desce jsme zkusili texty v češtině a odpověď od publika byla celkem pozitivní. Je to pro nás velké téma, řešíme to. Mě osobně čeština přitahuje a musím říct, že kdyby se mi k super písničce podařilo napsat super text, tak je to bod, do kterého celý svůj hudební život směřuju,“ vysvětlil Právu zpěvák Czenda Urbánek.

CAFÉ: Support Lesbiens míří na turné. Tentokrát sami

Support Lesbiens K.I.D.

Tour 2016

6. 10. Praha, Lucerna Music Bar

8. 10. Tábor, Hotel Palcát

21. 10. Děčín, Le Garage Noir

26. 10. Ostrava, Parník

28. 10. Opava, Klub Art

29. 10. Prostějov, Apollo 13

3. 11. Brno, Melodka

26. 11. Plzeň, Buena Vista Club

9. 12. Litvínov, Attic Litvínov

Dodal, že mezi fanoušky je přesto stále dost těch, kteří v případě Support Lesbiens ctí v textech angličtinu. „Dá se v podstatě říct, že je to padesát na padesát, což je trochu problematická situace. I proto platí, že pokud se budeme zabývat českými texty, musí být dobré.“

Reklama

Výběr článků

Načítám