Hlavní obsah

Skvělá atmosféra a hromada nových sporťáků. Forza Horizon 3 provede hráče Austrálií

Novinky, David Ryneš

Dva roky uplynuly od doby, kdy se hráči zúčastnili posledního ročníku festivalu Horizon v druhém díle závodní série Forza Horizon. Nyní tak přišel čas na další díl, který závodníky přenese do nádherné a členité Austrálie. Nebudeme chodit kolem horké kaše, protože třetí Horizon se hodně povedl.

Upoutávka na hru Forza Horizon 3 Video: Playground Games

 
Článek

Po úvodu si hráč vybere svého avatara, který ho bude reprezentovat, a jméno či přezdívku. Poté už přijde na řadu zběsilé závodění a starání se o chod festivalu. Mezi jedny z novinek navíc patří možnost projet si kampaň v kooperaci s kamarády. Jestli se někomu zdá, že je třetí Horizon stejný jako ten první či druhý, tak je na omylu.

Foto: archív tvůrců

Ukázka ze hry Forza Horizon 3

Zde má totiž hráč konečně pořádnou volnost ve výběru typu závodů a dokonce může měnit i část trati, průběh závodu či vozy, které se závodu účastní. Pokud hráči nevoní závody po silničních okruzích, tak není problém postavit další část festivalu v poušti a následně si užívat závodů v tomto písečném prostředí.

Samozřejmě se vrací také kaskadérské kousky, výzvy či hledání schovaných vozů po mapě. Za vše je hráč odměňován zkušenostmi, kdy si následně po zvýšení úrovně opět může vylosovat pořádný balík kreditů či skvělý automobil.

Foto: archív tvůrců

Ukázka ze hry Forza Horizon 3

Nesmí chybět ani úprava vozidel, a to jak po kosmetické stránce, tak i výkonnostní. Auto si tak lze upravit k obrazu svému. Co se nijak nezměnilo, je model poškození. Ten je opět pouze kosmetického rázu a nijak extra robustní. Stále se jedná o arkádové závody, které nechtějí být simulátorem.

Kromě nové kooperace se vrací i tradiční on-line hraní a kluby. Zde hráči změří síly jak v tradičních závodech, šampionátech či v soubojích o vlajku v novém režimu Flag Rush. Vyhledávání a následné spojování hráčů je nyní navíc opět o něco rychlejší a stabilnější.

Foto: archív tvůrců

Ukázka ze hry Forza Horizon 3

Konečně si přijdou na své i hráči na počítačích. Horizon 3 totiž vyšel v rámci programu Play Anywhere (Hraj Kdekoliv) i pro osobní počítače s nejnovější verzí operačního systému Windows - Windows 10. Zde majitelé silnějších sestav budou těžit hlavně z většího počtu snímků za vteřinu a tím pádem i plynulejšího hraní.

Na konzoli Xbox One je totiž snímkování uzamčeno na třiceti snímcích za vteřinu. Rozhodně by to však chtělo, aby vývojáři zapracovali trochu na optimalizaci, protože PC verze ukázkového Forza Apex šlapala podstatně lépe.

Foto: archív tvůrců

Ukázka ze hry Forza Horizon 3

Grafické zpracování si však oproti druhému dílu moc nepolepšilo. Hra však vypadá stále nádherně a rozhodně se jedná o nejhezčí závody v otevřeném světě. Za všechno však může variabilita prostředí, kde hráči mohou obdivovat jak zalesněné cesty, tak nádherná panoramata při projížďce po pobřeží.

Třetí Forza Horizon je o kus větší a obsahem nabitější. Těžko říct, zdali se série má ještě kam posunout. Přesun do Austrálie nabízí pestré prostředí a nádherné scenérie. Vozový park se rozšířil skoro o dvojnásobek oproti druhému dílu a sběratelé tak budou mít co dělat, aby posbírali všechny dostupná vozidla.

Foto: archív tvůrců

Ukázka ze hry Forza Horizon 3

Těch je totiž ve hře přes tři stovky. Playground Games tak opět přinesl zábavné závody i pro hráče, kteří nepatří zrovna do kategorie Petrolheadů a nevyhledávají tak realistické simulátory závodění.

Forza Horizon 3 vychází 27. září pro osobní počítače s operačním systémem Windows 10 a herní konzoli Xbox One.

HODNOCENÍ: 9/10

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám