Natáčení bylo krásné. Byli jsme všichni mladí a hezcí,“ vzpomínala na dobu před půl stoletím Jiřina Bohdalová v tramvaji T3 při cestě na Malostranské náměstí. Ovšem ačkoli byla hrdinka stejná, dopravní prostředek se do dnešního dne nedochoval. „Jedná se o tentýž typ vozu, ale stejná tramvaj už není,“ vysvětloval strojvedoucí.

Přimět herečku k zavzpomínání si na takto veřejné akci podle generálního ředitele dopravního podniku nebylo vůbec těžké. „Doufám, že to bylo srdíčko, co ji sem táhlo. Nestálo to opravdu žádnou práci,“ řekl s úctou Martin Gillar, který si během cesty s herečkou povídal.



„Tehdejší scénář byl perfektní,“ chválila tvorbu Vratislava Blažka, scénáristy filmu z roku 1966. Ačkoli si Jiřina Bohdalová tehdy zahrála řidičku tramvaje, ve skutečnosti ji neřídila. „Pouze jsem ji brzdila,“ říkala s úsměvem herečka.

Strach ze samotného brzdění ale tehdy neměla. „Věděla jsem, že je kolem mě tým profesionálů,“ svěřila se. „Jsem vášnivou řidičkou automobilu, ale na dopravní prostředek si tedy netroufám,“ řekla se smíchem Bohdalová.

Stejně tak jako před padesáti lety si i v pátek 30. září paní Bohdalová na sebe opět oblékla autentickou uniformu. „Je velmi neslušivá. Třeba ta lodička je značně nepohodlná, člověku se akorát potí čelo,“ prozradila v tramvaji, ve které tentokrát jela jako pasažér.

Video
Video se připravuje ...

Jiřina Bohdalová si na Malostranském náměstí opět zahrála nejznámější scénu z filmu. Eva Fornálová


Při příjezdu na Malostranské náměstí vůz obklopil dav fanoušků, který pozoroval nejznámější scénu z filmu Dáma na kolejích. Scénu, při které hlavní hrdinka Marie zastaví tramvaj, protože vidí svého manžela s jinou ženou.  

Proslulou scénu si poté mohli návštěvníci akce užít ještě jednou. A to díky kinobusu, který od půl osmé večer snímek s Jiřinou Bohdalovou na náměstí promítal.
Fotogalerie
19 fotografií