Hlavní obsah

Opravený Galaxy Note 7 je zpět v prodeji, zatím ale jen v zahraničí

Novinky, ort

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Samsung obnovila prodej problémového chytrého telefonu Galaxy Note 7. Jeho první verze měla vadné akumulátory, které se přehřívaly, a v některých případech dokonce začaly hořet. U opravené sedmičky se podařilo údajně všechny zmiňované problémy vyřešit.

BEZ KOMENTÁŘE: Samsung Galaxy Note 7Video: archív výrobce

 
Článek

Prodej byl zahájen nejprve v Jižní Koreji. Zástupci Samsungu si tak chtějí patrně nejdříve vyzkoušet, jak se novince povede na domovském trhu, uvedl server IB Times. Sedmičky se nyní nabízejí s úplně novými akumulátory.

V druhé vlně je pak naplánováno opětovné spuštění prodeje na dalších světových trzích. Kdy přesně bude Galaxy Note 7 dostupný například v Česku, však zástupci jihokorejského elektronického gigantu zatím neprozradili.

Foto: Kim Hong-ji, Reuters

Prodejce předvádí zákaznicím v Soulu nový telefon Galaxy Note 7

Někteří tuzemští obchodníci nicméně již nyní uvádějí, že Note 7 bude opět dostupný v průběhu října. V českých obchodech se podle nákupního rádce Zboží.cz novinka nabízí za 23 790 Kč.

Chytré telefony Galaxy Note 7 se začaly prodávat na přelomu srpna a září. Jihokorejský elektronický gigant byl nicméně už pár dní poté nucen začít celosvětově smartphony z prodeje stahovat.

Přestože byl v zahraničí přístroj v prodeji pouhé dva týdny, stáhla firma od uživatelů již více než 2,5 miliónu nových smartphonů. Svolávací akce stále platí pro celý svět, protože někteří uživatelé vadné přístroje stále ještě nevrátili.

Konkurence pro nové iPhony

Galaxy Note 7 má být hlavním konkurentem na předvánočním trhu proti novým iPhonům 7 a 7 Plus od Applu. Láká na 5,7palcový displej s rozlišením 2560 x 1440 pixelů. Dotykový panel je přitom zakřivený – plynule přechází z přední části na bočnice. Displej na bočnicích má být stejně jako u modelu Galaxy S7 využit pro zobrazení času, notifikaci, ale také pro ovládání některých aplikací a funkcí.

Přístroj má patřit k těm nejvýkonnějším smartphonům na trhu, což má být zásluha především osmijádrového procesoru Exynos 8 Octa 8890, který pochází přímo z dílen společnosti Samsung. Čtyři jádra budou taktována na 2,3 GHz a další čtyři na 1,6 GHz.

Foto: archív výrobce

Samsung Note 7

Do vínku dále tento stroj dostal 4 GB operační paměti, úložný prostor se pak chlubí kapacitou 64 GB. Verze s jinou velikostí se nabízet nebude. K dispozici pro ukládání dat budou nicméně i paměťové karty, zabudovaná čtečka nechybí.

Galaxy Note 7 láká také na certifikaci IP68, tedy na zvýšenou odolnost proti vodě a prachu. Výrobci se ji podařilo do těla zařízení dostat, aniž by nějak narušil líbivý vzhled. Phablet díky tomu může být ponořen do hloubky 1,5 metru po dobu 30 minut.

Co umí zmiňované iPhony 7 a 7 Plus, se dozvíte v našem dřívějším článku. [celá zpráva]

Nové iPhony 7 a 7 PlusVideo: Apple

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám