Hlavní obsah

Sci-fi Westworld novým TV hitem

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Premiéra sci-fi seriálu Westworld přitáhla televizi HBO 3,3 miliónu diváků. Vzhledem k tomu, že jde o placenou televizi, je to rekordní číslo. Kolik miliónů lidí si následně seriál zdarma stáhlo, lze těžko odhadovat.

Foto: HBO

Westworld

Článek

Televizní série je inspirována filmem z roku 1973 a tvůrci ji označují za „temnou odyseu o soumraku umělé inteligence”. Westworld byl poněkud zvláštní film, který někteří ocenili pro originální nápady, ale také kritizovali pro režijní nezkušenost spisovatele Michaela Crichtona, autora úspěšných knih jako Koule, Jurský park, Kongo a Kmen Andromeda.

V novém seriálu hrají James Marsden, Evan Rachel Woodová, Anthony Hopkins, Rodrigo Santoro, Thandie Newtonová, Ed Harris, Jeffrey Wright a další.

Foto: HBO
Foto: HBO
Foto: HBO
Foto: HBO

Westworld je zábavní atrakcí pro bohaté, kde můžete zažít dobrodružnou dovolenou např. ve westernovém městečku, ve starověkém Římě nebo na středověkém hradě. V umělém světě, kde se pohybovali roboti i lidé, můžete dělat téměř cokoliv.

Reakce na první díl jsou spíše pozitivní. „Jsme vrženi do složitého vizionářského světa, který příjemně nespěchá, aby na nás vychrlil celý příběh,“ napsal britský The Telegraph. „Nádherně zahrané, propracovaně napsané, děsivé a provokativní,“ dodává Vanity Fair.

List The Guardian se pozastavuje nad množstvím nahoty a rolí žen v příběhu: „Je tam opravdu hodně prsou a ženy jsou spíš roboti vydaní na pospas zákazníkům... ale jinak je to působivý začátek, který uvažuje o tom, co z nás dělá lidi.“

Také fanoušci na filmových serverech a sociálních sítích hodnotí Westworld zatím velmi vysoko.

Reklama

Výběr článků

Načítám