Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Denver Pioneers - UMass Minutemens

Návod na Němce? Podle Nedvěda hra Sparty proti Interu

Praha – Legenda českého fotbalu Pavel Nedvěd ví, že český tým čeká v Německu nadmíru těžký zápas, věří však v úspěch. Češi nesmějí hrát ustrašeně jako na Euru. Držitel Zlatého míče za rok 2003 by si přál, aby reprezentanti odehráli v Hamburku podobně odvážnou partii jako Sparta před týdnem při vítězství 3:1 nad Interem Milán v Evropské lize.

"Vím, že to bude hrozně těžké, protože Němci jsou buldočí typy a mají takovou mentalitu, že nikdy nic a nikoho nepodcení. Ale hrát se dá s každým, když kluci odevzdají vše, co v nich je, věřím, že šance je," řekl Nedvěd.

Český celek podle něj nebude mít v Hamburku šanci, pokud bude jen bránit. "Myslím, že to, jak hrála Sparta proti Interu, byl úplně jasný návod. Dneska když jen zalezete a čekáte, co s vámi silnější udělají, dřív nebo později gól stejně dostanete. Nebaví to hráče, ani fanoušky. Za otevřený fotbal vám nikdo hlavu neutrhne. Nemusí se vyhrát, ale musí se na to dát koukat, to je pro nároďák důležité," řekl viceprezident Juventusu Turín.

"Kluci mají šanci ukázat světu, že fotbal hrát umí. Jde o to nemít strach z velkých jmen, z velkých postav, což třeba na Euru nebylo. Tam bylo vidět, že hrajou ustrašeně, a to k žádnému úspěchu nevede," dodal.

Je nám líto, video expirovalo.
Nedvěd: Nesmíme hrát v Německu ustrašeně jako na Euru

Normální skupina, ze které se dá postoupit

Věří, že český celek prolomí prokletí ve světové kvalifikaci, z níž v samostatné historii postoupil na šampionát jen jednou v roce 2006. "Naše generace byla vždy spíš evropská, kvalifikace na svět se nám nedařily. Doufám, že v tom nebudou pokračovat. Skupinu mají těžkou, ale je to normální skupina, ze které jde postoupit," podotkl.

Výhra jeho bývalého klubu z Letné nad milánským favoritem mu udělala radost o to víc, že jeho Juventus právě s Interem utrpěl zatím jedinou porážku v nové sezoně. "Sparta jim to vrátila, tak jsem byl moc spokojený. Strašně mě to potěšilo, bral jsem to s úsměvem, protože porazit Inter, to nás z Juventusu vždy potěší. Historicky je to největší rival. Byli jsme velice rádi a poslal jsem gratulaci na Spartu," uvedl Nedvěd.

Inter byl v Itálii za porážku hodně kritizovaný. "Dostali trochu za uši a myslím, že po právu, protože nehráli dobrý fotbal. Myslím, že Spartu trochu podcenili a ta je zaskočila tím, že hrála dobrý fotbal. Hrála ofenzivně a to jí přineslo úspěch," řekl čtyřiačtyřicetiletý Nedvěd.

Krejčí i Schick potěšili

Radost mu dělá i to, že se v italské lize začínají po letním příchodu prosazovat záložník Ladislav Krejčí v Boloni a útočník Patrik Schick v Sampdorii Janov. "Jsem rád, že se tam konečně po dlouhé době objevili nějací hráči. Pečlivě je sleduju. Jak Láďa Krejčí, tak Patrik Schick podávají velmi dobré výkony a jsou svými kluby chváleni," řekl Nedvěd.

"Možná jsem ani nečekal, že se Láďa tak rychle prosadí. Ale měl štěstí na dobrý klub, dobrého trenéra a dobrý způsob hry, který mu vyhovuje. Hraje levého útočníka a to mu sedí. Důležité je, aby se nezastavil a chtěl přestoupit ještě dál do nějakého lepšího klubu, než je Boloňa," dodal.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články