Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: Tuhle motorku pohání dvanáctiválec Lamborghini

David Bureš
Diskuze (0)
Dvanáctiválcová motorka asi nebude vrchol ovladatelnosti. Dílo je to ale neskutečné.

Dát motor z auta do rámu z motorky už pár kutilů napadlo a nutno dodat, že výsledek nebyl nikdy nijak valný. Automobilové motory se na to prostě nehodí a takové stavby jsou spíše výstavní raritou než opravdovou motorkou. A teď si představte, že existují i takoví šílenci, co udělají motorku s dvanáctiválcem z Lamborghini!

Mezi takové šílence patří třeba Chuck Beck, který v minulosti proslul replikou Porsche 550 Spider. Bláznivou dvanáctiválcovou motorku poprvé představil před dvěma lety, kdy se s ní ukázal na srazu Cars and Coffee konaném v Alpharettě v americkém státu Georgia.

Se stavbou si přitom dal hodně práce. Motor umístil tak, aby byl všem dobře na očích. Skvěle vidět je tak šest karburátorů nebo chladiče u zadního kola. A o to především šlo, spíše než o skvělé jízdní vlastnosti bylo cílem tvůrce zaujmout okolí.

A v tom si přitom motorka s dvanáctiválcem Lamborghini nezadá s vozy stejnojmenné značky. Také ty totiž mnohdy nejsou vzorem uhlazených jízdních vlastností, ohromit okolí ale dokážou vždy.

David Bureš
Diskuze (0)