Hlavní obsah

Písničkářka Sophie Hunger se vrací, tentokrát v komorní sestavě

Švýcarská písničkářka Sophie Hunger se do Česka vrací obzvláště ráda. Jak sama při každé další zastávce připomíná, odehrála zde jeden z prvních zahraničních koncertů a Češi ji od počátku přijímají s vřelostí. Není proto divu, že se po vydání posledního alba Supermoon vrací už podruhé. A vystoupí hned třikrát: v Praze, Olomouci a Ústí nad Labem.

Foto: promo Rachot

Sophie Hunger

Článek

Nadcházející koncerty se budou od těch předchozích významně lišit. Hunger totiž přijíždí jen s komorním triem, takže dá vyniknout intimním polohám, které její tvorbě sluší asi nejvíc.

Émilie Jeanne-Sophie Welti, jak zní občanské jméno Švýcarky, která nyní žije v Berlíně, pochází z muzikální rodiny. Na hudební nástroj hrají oba její rodiče i sourozenci a také dědeček byl hudebník. On sama hraje na klavír už od dětství a písně komponuje také od malička. „Bylo mi možná šest, sedm nebo osm let,“ svěřila se loni v jednom rozhovoru.

Hunger vyrostla na jazzu, který si přehrával její otec. „Později jsem poslouchala vlastní hudbu jako rock a hip-hop,“ vyznává se. V její tvorbě jsou vlivy prvních dvou jmenovaných žánrů patrné. Švýcarka v doprovodu kapely zpívá nekomplikované, zato osobité, melodické písně angličtině, ale i francouzštině a němčině. Někdy se chopí kytary, jindy klavíru. Klidnější skladby mají až uhrančivou podobu.

Její texty jsou nápadité, a kdo je jejím autorským vzorem, ukázala už před lety, když se v jedné skladbě přímo odkázala na Boba Dylana.

České zastávky Sophie Hunger Trio:
Praha, Palác Akropolis - pondělí 24. října, 19:30 hodin
Olomouc, Jazz Tibet Club - úterý 25. října, 20:00 hodin
Ústí nad Labem, Národní dům - středa 26. října, 20:00 hodin

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám