Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Dočkal: S Beer Ševou se utkáme o postup, z dvojzápasu chceme 4 body

Beerševa (Izrael) - Vývoj základní skupiny Evropské ligy zatím naznačuje, že se Letenští utkají o postup právě se svým nadcházejícím soupeřem z Izreale. Společný dvojzápas je čeká v rychlém sledu za sebou a záložník Bořek Dočkal věří, že Sparta dokáže uhrát minimálně výhru a remízu, které by měly být klíčem k vytoužené kvalifikaci do vyřazovací části.

"Zatím tomu vývoj napovídá, a když už jsme v takové pozici, tak bychom toho chtěli využít," řekl Dočkal k tabulkové situaci. "Když ve dvou zápasech s Beer Ševou uhrajeme čtyři body, tak to bude velký krok k tomu, abychom hráli o postup. Beru to tak, že teď hrajeme první zápas a za dva týdny nás čeká odveta," dodal.

Pro Spartu rovněž půjde o pátý zápas pod vedením dočasného trenéra Davida Holoubka, který nahradil Zdeňka Ščasného a ještě s letenským celkem neprohrál. "Nějaké změny udělal, ale na druhou stranu měl vzhledem k řadě zranění poměrně omezené možnosti něco měnit," popsal Dočkal. "Zatím se nám z toho mála, co máme, daří vytěžit maximum," dodal.

Je nám líto, video expirovalo.
Dočkal: Hapoel je kvalitní a dobře organizovaný soupeř

Pod Holoubkovým vedením Sparta hned třikrát dala po třech gólech. Dočkal si však nemyslí, že by tým hrál ofenzivněji než dřív. "Čísla tomu napovídají, ale trenér góly nedává," prohlásil. "Je to o tom, jaké soupeře a styl hry potkáme. Nemyslím, že by trenér změnil naše chování ve finální fázi. Spíš se snaží pracovat na způsobu hry po ztrátě balonu," uvedl.

Sparta by chtěla duel s Beer Ševou zvládnout také proto, že už v neděli ji čeká důležitý zápas v české lize, kde se představí na hřišti obhájce titulu Plzně. Na druhou Viktorii letenský celek momentálně ztrácí čtyři body, za první Mladou Boleslaví zaostává o další dva. Podle Dočkala jde o klíčovou fázi ročníku. "Čekají nás zápasy, které můžou ukázat směr do dalšího průběhu sezony. Momentálně je to klíčový týden, ale v sezoně můžou přijít i jiné, které se zlomové zdát nebudou, ale pak se ukáže, že byly," prohlásil český reprezentant.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články