Rusové na úvod Karjaly rozstříleli Finsko, navrátilec z NHL Ničuškin třikrát asistoval

Sport ČTK Sport, ČTK
3. 11. 2016 19:44
Rusové v prvním zápase sezony Evropské hokejové tour porazili Finsko 5:1, vítězství Ruska řídil dvěma góly Anatolij Golyšev. Tři asistence si připsal jednadvacetiletý Valerij Ničuškin, který se před sezonou vrátil z Dallasu, se kterým se nedomluvil na prodloužení smlouvy.
EHT, Rusko-Finsko: ruská radost
EHT, Rusko-Finsko: ruská radost | Foto: Reuters

Helsinky - Hokejisté Ruska vstoupili vítězně do turnaje Karjala, když v Helsinkách porazili domácí Finsko jednoznačně 5:1. Sborná o výhře v prvním duelu seriálu Euro Hockey Tour rozhodla ve třetí třetině, ve které se prosadila čtyřikrát. Dvěma góly se na výhře svěřenců trenéra Olega Znaroka podílel útočník Anatolij Golyšev, tři asistence si připsal Valerij Ničuškin.

Do první šance se dostal ve druhé minutě Sannikov, Koskinena ve finské brance však překonat nedokázal. Stejně dopadl na druhé straně po přečíslení dva na jednoho Sallinen, i ruský gólman Sorokin byl připraven. Koskinen se vyznamenal i proti samostatné akci Ničuškina, ve 14. minutě se však již sborná dostala do vedení. Skóre otevřel Golyšev.

Ve 22. minutě přišli Finové o brankáře Koskinena, který zřejmě ze zdravotních důvodů přenechal své místo Säterimu. Oba týmy si následně vyzkoušely přesilové hry a Seveřané druhou z nich využili k vyrovnání. Sorokina pokořil ve 32. minutě Aaltonen.

Rusové ale byli střelecky aktivnější a ve třetí třetině zápas zlomili na svoji stranu. V 50. minutě se po Ničuškinově přihrávce prosadil do odkryté branky zakončující Světlakov. I pod třetím gólem byl podepsán útočník, který se v létě rozhodl vrátit z Dallasu do CSKA Moskva. V 54. minutě připravil Ničuškin gól pro Golyševa.

Duel nakonec pro Finsko, které bude v sobotu soupeřem českého týmu, skončil debaklem. Při power play přidal čtvrtý gól Gusev a čtrnáct vteřin před koncem uzavřel skóre Tkačov.

Aktualizujeme...

Hokejový turnaj Karjala, součást Euro Hockey Tour - v Helsinkách:

Finsko - Rusko 1:5 (0:1, 1:0, 0:4)

Branky a nahrávky: 32. Aaltonen (Salminen, Joensuu) - 14. Golyšev (Ničuškin, Kiselevič), 50. Světlakov (Ničuškin, Kiselevič), 54. Golyšev (Ničuškin), 59. Gusev (Barabanov), 60. Tkačov. Rozhodčí: Sjöqvist, Harnebring (oba Švéd.) - Suominen, Hägerström (oba Fin.). Vyloučení: 3:2. Využití: 1:0. Diváci: 7025.

Finsko: Koskinen (22. Säteri) - Hietanen, Virtanen, Elorinne, Ohtamaa, Lajunen, Melart, Kukkonen, Kivistö - Salminen, Koskiranta, Joensuu - Kuusela, Filppula, Savinainen - Aaltonen, Kemppainen, Pyörälä - Jormakka, Sallinen, Pihlström. Trenér: Lauri Marjamäki.

Rusko: Sorokin - Antipin, Bereglazov, Ožiganov, Kiselevič, Zub, Mironov, Ljubuškin, Rafikov - Barabanov, Prochorkin, Gusev - Ničuškin, Světlakov, Golyšev - Sannikov, Tkačov, Šumakov - Korškov, Kraskovskij, Leščenko. Trenér: Oleg Znarok.

 

Právě se děje

Další zprávy