4. listopadu 2016 • 09:31

Český souboj se Strýcovou ovládla Kvitová. V Ču-chaji je v semifinále

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tenistka Petra Kvitová porazila v českém duelu na turnaji Elite Trophy v Ču-chaji Barboru Strýcovou 6:1 a 6:4. Dvojnásobná vítězka Wimbledonu tak v Číně vyhrála Pivoňkovou skupinu a postoupila do semifinále.



Kvitová v semifinále doplnila domácí hráčku Čang Šuaj a Ukrajinku Elinu Svitolinovou. Poslední volné místo zaujala první nasazená Britka Johanna Kontaová, která v Azalkové skupině porazila Caroline Garciaovou z Francie 6:2, 6:2. O složení semifinálových dvojic rozhodne los, jisté je jen to, že Kvitová nebude hrát s Kontaovou.

"Jsem ráda, že jsem postoupila do semifinále a mám šanci zahrát si další zápasy a dokončit sezonu na pozitivní vlně," řekla v rozhovoru na kurtu Kvitová, která si vylepšila letošní bilanci na 44:22 a z posledních čtyř akcí na 16:3.

Kvitová odehrála perfektní první set. Udělala jen šest chyb, nastřílela 14 vítězných úderů a hře dominovala. Nepouštěla se se Strýcovou do delších výměn, dokázala i efektivně zkrátit hru za síť a první sadu získala za 26 minut. "Výborně jsem podávala, nedávala jí čas a začala zápas výborně," řekla Kvitová.

Druhý set byl vyrovnaný a Strýcová zkoušela převzít iniciativu. Hrálo se víckrát přes síť a Strýcová měla šanci na obrat, ale Kvitová za stavu 3:4 a 15:40 odvrátila oba brejkboly a set třemi gamy v řadě ukončila. "Řekla jsem si, že musím být agresivnější, jít si pro to a nepouštět se tolik do delších výměn," řekla Kvitová.

Aktuální světová třináctka Kvitová porazila Strýcovou, s kterou bude příští týden společně bojovat v českém týmu ve finále Fed Cupu proti Francii, posedmé z osmi vzájemných utkání. Znovu potvrdila, že zápasům s Češkami na okruhu WTA dominuje - krajanku porazila už podvacáté v řadě.

Tenisový turnaj žen Elite Trophy v Ču-chaji v Číně (tvrdý povrch, dotace 2,214.500 dolarů):

Pivoňková skupina:
Kvitová (3-ČR) - Strýcová (9-ČR) 6:1, 6:4.

Konečná tabulka:

1. Kvitová 2 2 0 4:0 2
2. Strýcová 2 1 1 2:2 1
3. Vinciová 2 0 2 0:4 0

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud