Tato vychytávka vám na vaše nové MacBooky vrátí populární MagSafe

Filip HouskaFilip Houska

snapnator2
0Zobrazit komentáře

MagSafe, inovativní nabíjecí konektor z dílen Applu založený na magnetickém přichycení, byl představen již v roce 2006 a postupně si získával přízeň každého majitele MacBooku. Rostoucí trend USB-C, ve kterém nejhodnotnější firma světa vidí budoucnost, však začal MagSafe nahrazovat. Potvrzuje to jak dvanáctipalcový MacBook, tak nový MacBook Pro. V žádné z těchto řad nemá MagSafe své místo. Za pár dolarů se však ikonický konektor může do nejnovějších jablečných notebooků vrátit.

Na Kickstarteru se objevil projekt, který bude pro mnoho uživatelů vysvobozením. Jmenuje se Snapnator a jedná se o plnohodnotnou náhradu tohoto oblíbeného nabíjecího prvku. I proto jej do dnešního dne podpořilo více jak 2,5 tisíce lidí a nasbíral téměř čtyřikrát více peněz oproti stanovenému cíli.

app

Přečtěte si takéSetapp: náhrada za Mac App Store, která má nabízet pouze aktualizované a kvalitní aplikaceSetapp: náhrada za Mac App Store, která má nabízet pouze aktualizované a kvalitní aplikace

Snapnator je složen ze dvou částí: z magnetického konektoru a adaptéru. Minimalisticky provedený konektor se nejprve zasune do zdířky pro USB-C, ke kterému se následně připojení kabel s nasazeným adaptérem. A to je celé kouzlo. Zařízení se začne nabíjet a díky magnetickému spojení nehrozí, že o notebook někdo zakopne a svrhne jej celý na zem. Pro informaci, tento „hrůzný“ scénář by bez této náhrady MagSafu mohl nastat. Výhodou tohoto doplňku je také jeho oboustrannost.

snapnator1

Nejen pro Macy

Tento gadget však není určen výhradně pro MacBooky. Na své si přijdou i uživatelé Chromebooků či jiných zařízení.

  • Mac (dvanáctipalcový MacBook, nejnovější MacBooky Pro)
  • PC (Samsung Notebook 9, HP EliteBook Folio, HP Spectre 13, Huawei MateBook)
  • Chromebook (Google Chromebook Pixel 2, HP Chromebook 12, Acer Chromebook 14)
  • Chytré telefony (Google Pixel/Pixel XL, LG G5, Sony Xperia X, Moto Z, OnePlus 3)
  • Ostatní (GoPro HERO5 Black/Session, Apple TV, B&O A1 aj.)

V rámci balíčků na Kickstarteru je také možné si zvolit i variantu, kde vedle uvedeného konektoru a adaptéru je i redukce z USB-C na klasické USB. Pro náročnější je v nabídce i hub s podporou slotů pro TF/microSD karet či Micro USB. To vše se dá různě propojovat. Cena za základní balíček (konektor a adaptér) je 29 dolarů, tedy přibližně 700 korun.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym