Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Třinec míří do čela ligy, poslední Karlovy Vary porazil 3:0

Karlovy Vary – Energetici před duelem s Třincem už tři zápasy nedali gól a nic lehkého je nečekalo ani proti druhému celku tabulky. Oceláři totiž dvakrát za sebou venku neinkasovali a pyšní se nejlepší obranou i brankářem ligy. Domácí i přesto první dvě třetiny dominovali, střelecké trápení však neprotrhli. Třinečtí nakonec potvrdili svoji roli favoritů, když se v poslední dvacetiminutovce prosadili Marosz, Růžička a Polanský. Slezané vyhráli 3:0 a alespoň na dva dny se posunuli do čela extraligy.  

Hokejisté Třince slaví výhru nad Karlovými Vary
zdroj: ČTK autor: Kubeš Slavomír

Karlovy Vary se letos střelecky trápí a už dvanáct třetin se jejich fanoušci nemohli radovat z gólu. Přitom do zápasu s favoritem nastoupili sebevědomě a úvodní dvě třetiny svého soupeře, který bojoval o čelo ligy, přehrávali. Do velké šance se dostal Tuominen, který se šikovně prosmýkl až před Hrubce a chtěl zakončit mezi betony, reprezentační brankář si ale mezeru důkladně střežil holí.

Ve velké příležitosti se ocitl také Tomáš Rachůnek, který ale místo zakončení ještě hledal příčnou přihrávkou spoluhráče před brankářem, který byl obsazen pečlivou třineckou obranou. Rachůnek by mohl být symbolem karlovarského ofenzivního zmaru. Zatímco loni byl nejproduktivnějším hráčem klubu, letos má na kontě jediný gól.

Karlovy Vary se ale snažily svoji střeleckou smůlu prolomit a nejblíže tomu byly ve druhé třetině, kdy si svojí aktivitou vysloužily hned čtyři přesilovky. Přítomní diváci, kterých přišlo méně už jen na duel s Olomoucí, tak mohli být svědky toho, jak se tým s nejhorší produktivitou v početní výhodě snaží překonat tým s nejlepším oslabením v lize.

Zdálo se, že tentokrát už třinecká obrana náporu Energie nedokáže vzdorovat. Nejprve se totiž do velké šance dostal Kindl, jehož dorážku však zkrotil Hrubec, a poté se elegantním prohozením kotouče mezi bruslemi dostal sám před bránu Rachůnek. Ani ten ale třineckého brankáře nepřekonal, stejně jako Flek, který se po propadnutí Galvase dostal do samostatného nájezdu, kličkou do bekhendu ale na Hrubce nevyzrál.

Hrubec byl jednoduše mezi tyčemi neprůstřelný. Poslední šance se tak Karlovarským naskytla ve chvíli, kdy třinecký gólman ztratil puk za svojí bránou a Tomeček dostal přihrávku z rohu hřiště. Stál sám před zcela odkrytou bránou, ale ani tato nabídka neposlala Energii do vedení. Útočník totiž ve stoprocentní šanci branku minul a podtrhl střeleckou mizérii svého týmu.

Zároveň to byl signál pro Třinec, který se náhle zvedl z ospalého výkonu. V přesilovce se do útočného pásma dostal Marosz a nenápadnou střelou zápěstím propálil brankáře Závorku. Šlo o sedmnáctý třinecký gól v početní převaze a zároveň o sedmý gól Marosze, který se tak odpoutal na prvním místě klubových střelců.

Jen o pár minut později Marosz prudce nahrál mezi karlovarskými obránci na najíždějícího Růžičku a ten bekhendovým blafákem vsítil svůj šestý gól v sezoně.

V závěru utkání se Karlovy Vary ještě pokusily o zázrak a odvolaly brankáře, pramenil z toho však jen třetí gól pro Třinec, který bez větší námahy vstřelil Polanský. Oceláři se tak radovali z výhry 3:0, která se sice rodila krkolomně, ale alespoň na chvíli je posunula do čela extraligy před Kometu Brno.

HC Energie Karlovy Vary - HC Oceláři Třinec 0:3 (0:0, 0:0, 0:3)

Branky a nahrávky: 45. Marosz (Kreps, Hrabal), 49. M. Růžička (Marosz, Roth), 57. Polanský. Rozhodčí: Pavlovič, Pražák - Brejcha, Suchánek. Vyloučení: 3:5. Využití: 0:1. Diváci: 2158.

Karlovy Vary: Závorka - Dujsík, Harant, M. Rohan, Sičák, Rýgl, T. Dvořák - Mikulík, Tuominen, T. Rachůnek - V. Tomeček, Gríger, Mullane - Kindl, Skuhravý, Vachovec - Flek, Matuš, Harkabus. Trenéři: Tlačil a Antonik.

Třinec: Hrubec - Roth, Linhart, Hrabal, M. Doudera, Nosek, Galvas, Jank - M. Růžička, Marosz, J. Petružálek - Dravecký, Kreps, Rákos - Irgl, Polanský, Adamský - Jašek, Špirko, J. Sýkora. Trenéři: Kýhos, Mucha a B. Kopřiva.

Mikuláš Antonik (Karlovy Vary): "Zápas se lámal ve druhé třetině, kde jsme měli spoustu přesilových her, které jsme nedokázali zúročit. Měli jsme i samostatný nájezd. Utkání bylo o prvním gólu, který bohužel dal soupeř. Potom jsme udělali ještě jednu chybu u nás ve třetině, kde jsme zapomněli na Růžičku, který nám odjel a vstřelil druhou branku. Kluky musíme pochválit za výkon. Bojují, pracují, makají, dodržují to, co po nich chceme, ale bohužel nám chybí góly. Nejsme schopni být u branky důraznější a využít šanci, která se nám naskytne. Bez gólu se dá těžko vyhrát."

René Mucha (Třinec): "Byli jsme trochu v očekávání, jak to bude vypadat po reprezentační pauze, kdy to pro hráče není jednoduché. První třetina byla spíše oťukávací, ve druhé půlce první třetiny jsme nějaké šance měli. Dnes nás hrozně zabrzdila druhá třetina, kdy jsme udělali spoustu zbytečných faulů a půlku druhé třetiny jsme hráli v oslabení, kde nás hlavně podržel brankář Šimon Hrubec. Byli jsme trpěliví a čekali jsme na svou šanci, která přišla ve třetí třetině po individuální akci Marozse. Po vstřelené brance se na naše hole dostal klid a potom si tým začal věřit. Poté co jsme odskočili na rozdíl dvou branek, tak jsme věřili, že dnes už vyhrajeme."

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články