Štancel se na obrazovce ve čtvrtek jako moderátor ještě objevil, protože díl byl předtočený. Do pravého horního rohu však televize umístila smuteční oznámení s jeho jménem a datem narození a úmrtí. Co bylo příčinou smrti oblíbeného moderátora, ale televize nesdělila.

Na pořadu Černé ovce se Vlado Štancel podílel od roku 1995. „Při skládání týmu jsem hledal osobnost, která bude kreativní a dokáže k publicistice přistoupit originálním způsobem. Objevil jsem Vlada, který byl v té době hercem divadla Minor. Za 21 let naší spolupráce se vypracoval z nápaditého reportéra v osobitého moderátora,“ vzpomíná na webu České televize dramaturg pořadu Jan Chaloupecký. „Odchodem Vlada ztrácíme kolegu, kterého nebudeme umět nahradit. Od dnešního dne už budou Černé ovce navždy jiné,“ dodal.

Štancel byl ale také spoluautorem pořadu Česká soda a úspěšným scénáristou – mezi jeho díla patří například pohádka Peklem s čertem. Miloval také loutkoherectví, kterému se od mládí věnoval. Naposledy režíroval loni na Kladně Čertovskou pohádku, kterou napsala jeho manželka Zuzana.

Fotogalerie
2 fotografie