Prohlížeče | Mobility | Mozilla

Mozilla představila Firefox Focus. Prohlížeč pro iOS, který po vás zamete veškeré stopy

Mozilla vydala nový webový prohlížeč pro mobilní iOS. Jmenuje se Firefox Focus a oproti těm ostatním se liší především svou jednoduchostí. Sama Mozilla na svém blogu píše, že je to prohlížeč pro speciální situace, a tak nepodporuje většinu pokročilých funkcí včetně surfování ve vícero panelech.

Silnou stránkou Focus je naopak anonymní režim. Prohlížeč zablokuje naprosto všechny trackery a reklamní cookies, takže když v něm podle Mozilly vyhledáte třeba zásnubní prstýnky, nebudou se vám pak všude na internetu zobrazovat reklamy na totéž.

891515067 814540933
Firefox Focus není nabušený prohlížeč s hromadou funkcí. Je naopak maximálně jednoduchý a slouží spíše jako doplňkový prohlížeč pro zvláštní situace, kdy po sobě nechcete nechat stopy.

Focus pro tyto případy obsahuje i speciální tlačítko na rychlé smazání veškerých stop a tuto funkčnost nabízí i pro mateřské Safari na iOS.

Autoři webových prohlížečů hledají cestu, jak nabídnout zase něco nového a odlišit se od konkurence, prohlížeče dnes totiž prakticky všechny umí to samé a stejně také vypadají. Zatímco tedy Opera integrovala do svého prohlížeče třeba bezplatnou VPN službu, Mozilla jde touto cestou.

Diskuze (13) Další článek: Zapomeňte na nudnou A.I. Na GitHubu je strojové učení pro automatický střih porna

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,