Hlavní obsah

Murray - Wawrinka 6:4, 6:2Murray postoupil do semifinále Turnaje mistrů, na Djokoviče může narazit až ve finále

Londýn
Aktualizováno

Tenisový turnaj mistrů může mít pikantní vyústění. Brit Andy Murray zdolal v posledním zápase základní skupiny Švýcara Stana Wawrinku 6:4 a 6:2 a v semifinále ho čeká Milos Raonic z Kanady. Murrayho rival v boji o první místo žebříčku Novak Djokovič nastoupí proti Japonci Keii Nišikorimu. Murray s Djokovičem tak na sebe v případě postoupu mohou narazit až ve finále prestižního turnaje. Ve druhém pátečním zápase prohrál jistý semifinalista Kei Nišikori s Chorvatem Marinem Čiličem 6:3, 2:6 a 3:6.

Murray nedal Wawrinkovi šanciVideo: sntv

 
Článek

Ve výborné formě hrající Murray zvládl základní skupinu na Turnaji mistrů bez porážky poprvé od roku 2008. Stejně jako jeho největší současný rival Djokovič ztratil ve třech duelech pouze jeden set. Oba uchazeči o pozici světové jedničky se tak v Londýně mohou utkat až ve finále - kdo dopadne na turnaji lépe, zakončí kalendářní rok na tenisovém trůnu.

Utkání mezi nejvýše nasazeným Murraym a světovou trojkou Wawrinkou bylo vyrovnané pouze do stavu 3:3. Poté se olympijskému šampiónovi Murraymu povedl brejk a získal nad zápasem kontrolu. Vítěz US Open Wawrinka zakončil zápas nečistým úderem rámem rakety a při čtvrté účasti poprvé na Turnaji mistrů nepostoupil do semifinále.

Murray byl se svou hrou spokojen

"Řekl bych, že má současná hra je tam, kde by měla být. Hrál jsem dnes mnohem lépe než před pár dny," uvedl Murray, jenž ve středu udolal Nišikoriho v nejdelším zápase historie turnaje, který trval tři hodiny a 21 minut. "Fyzicky se cítím dobře a těším se na víkend," dodal.

Ve večerním utkání mezi Nišikorim a Čiličem už šlo jen o body do žebříčku, prize money a prestiž. Již jistý semifinalista Nišikori sice získal první set, Čilič ale ani bez šance na postup zápas nevzdal a výsledek otočil. Chorvat zůstal v tabulce poslední, připsal si však první výhru na Turnaji mistrů v kariéře a vítězně se naladil na finále Davis Cupu proti Argentině, jež se hraje příští týden.

Vedle Andyho Murrayho měl dnes důvod k oslavám i jeho starší bratr Jamie. Vzhledem k třetí porážce nejvýše nasazeného francouzského dua Nicolas Mahut, Pierre-Hugues Herbert na turnaji má jistotu, že spolu s Brazilcem Brunem Soaresem zakončí rok jako nejlepší deblový pár světa. Navíc jsou coby semifinalisté stále ve hře o titul.

"Myslím, že bez ohledu na to, co se stane o víkendu, se můžeme za tímto rokem jako rodina ohlédnout s hrdostí," řekl Andy Murray.

Tenisový Turnaj mistrů v Londýně (tvrdý povrch, dotace 7,5 milionu dolarů):
Dvouhra:
Skupina Johna McEnroea:
Murray (1-Brit.) - Wawrinka (3-Švýc.) 6:4, 6:2
Čilič (7-Chorv.) - Nišikori (5-Jap.) 3:6, 6:2, 6:3.
Tabulka:
1.Murray3306:13
2.Nišikori3124:41
3.Wawrinka3122:41
4.Čilič3122:51
Čtyřhra:
Skupina Fleminga a McEnroea:
Kontinen, Peers (5-Fin./Austr.) - Herbert, Mahut (1-Fr.) 6:7 (5:7), 6:4, 10:4
Klaasen, Ram (7-JAR/USA) - F. López, M. López (4-Šp.) 6:3, 7:6 (10:8)
Konečná tabulka:
1.Kontinen, Peers3306:13
2.Klaasen, Ram3214:22
3.M. López, F. López3122:51
4.Herbert, Mahut3032:60

Reklama

Související témata: