Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nový Ford Fiesta je za dveřmi. Už známe datum premiéry

David Bureš
Diskuze (8)
Fiesta v nové generaci povyroste. I nadále se počítá s třídveřovou i pětidveřovou karoserií. Oproti předchůdci chce být luxusnější.

Ford se už čile připravuje na premiéru nové generace malého hatchbacku. K ní dojde už za dva týdny, v úterý 29. listopadu. Automobil bude oficiálně představen na speciální akci v německém Kolíně nad Rýnem, kde se Fiesta vyrábí a bude vyrábět i v následujících letech.

„Nová Fiesta bude naším nejlepším vyjádřením značky Ford, bude roztomile zábavná se sportovním řízením a s jedinečnou osobností věrné duchu tohoto kultovního malého auta, které těší zákazníky už 40 let,“ říká o novince prezident evropského zastoupení Fordu Jim Farley.

Z dřívějších zpráv vyplývá, že Fiesta se v nadcházející sedmé generaci promění. Vyroste a stane se luxusnější, aby vytvořila prostor pro menší a levnější model Ka+, který se letos začal prodávat i v Evropě. Proto se třeba počítá i s ryze luxusní variantou Vignale, která už je dostupná pro větší modely značky. Navíc si na rozdíl od konkurence uchování i třídveřovou variantu.

Z designového hlediska bude příď nové Fiesty spíše evolucí stávajícího modelu, ze špionážních fotek prototypů vyplývá, že si malý hatchback uchová výraznou masku chladiče. Záď však bude radikálně přepracována, když se dnešní vertikální koncová světla v C sloupcích přesunou pod zadní okno.

Uvnitř bude samozřejmostí velká obrazovka multimediálního systému, kterým má být nejnovější generace SYNC 3. Očekávejme pak hodnotnější materiály nebo bohatou zásobu bezpečnostních asistentů, čímž se Fiesta odliší od Ka+.

V oblasti motorů Fiesta patrně přejde výhradně na turboagregáty, když se zbaví dnešní atmosférického 1,25litru. Těžištěm nabídky bude zážehový tříválec 1.0 EcoBoost v různých výkonových verzích, který má údajně doplnit i zcela nový turbodiesel 1.5 EcoBlue. Co bude pracovat pod kapotou nové Fiesty ST, zatím jasné není.

Akce pořádaná 29. listopadu přímo v továrně Niehl ale nebude jen o sedmé generaci Fiesty. Ford rovněž odhalí detaily své strategie na chytrou mobilitu a novinky v oblasti zlepšování úspornosti svých aut. V plánu je rovněž prezentace nových užitkových vozidel.

David Bureš
Diskuze (8)
Avatar - miromen
20. 11. 2016 18:35
Re: Poslední naděje
S před FL neposloužim, prakticky vubec jej neznam. Jak už jsem naznačil, jista poctivost již v zakladu, pak krom jizdy, je to komfort, kultivovanost nebo odhlučněni.
Avatar - white label
20. 11. 2016 18:10
Re: Poslední naděje
Na Focusu se snad snad naopak nikde nešetřilo (zejména před faceliftem)?
Co odpověď na první otázku?
Avatar - miromen
20. 11. 2016 17:38
Re: Poslední naděje
Ošizenost na mnoha mistech, nejen ty co jsou na oko vidět.
Avatar - white label
20. 11. 2016 17:29
Re: Poslední naděje
Které vysoké třídní standardy (kromě těch jízdních) máš konkrétně na mysli?
V čem je současný Leon zásadně horší, než současný Focus?
Avatar - miromen
20. 11. 2016 15:03
Re: Poslední naděje
Jo, fiesta a focus čekaji co nevidět sve nastupca a ja doufam, že si oba udrži sve vysoke třidni standardy a nejen ty jizdni a nespadnou na uroveň takoveho seatu.